Széchenyi Terv Plusz
Menü

Egyelőre nem zár be az óvoda!

2020. március 14.

A koronavírus járványra tekintettel az Operatív Törzs ma délutáni sajtótájékoztatón megfogalmazott javaslata az, hogy jövő héttől az iskolások mellett az óvodások is maradjanak otthon. Ahol ezt nem tudják megoldani, kérik, hogy az óvodákba is be lehessen vinni a gyerekeket, ahol kis csoportokban felügyelik őket.

Önkormányzatunk a bejelentéssel kapcsolatos, az óvodákat érintő konkrét rendelkezéseket tartalmazó kormányrendelet kihirdetését várja.

Fentiekkel összhangban kérjük, amennyiben a szülőknek lehetőségük van, március 16-tól gyermeküket tartsák otthon, ne vigyék óvodába. Az a szülő, aki külföldön járt, vagy lázas beteg, semmiképpen ne vigye közösségbe az amúgy panaszmentes gyermekét. Ezekben az esetekben kérjük a szülőt, hogy a gyermek távolmaradásáról tájékoztassa az óvoda vezetőjét (Tel.: +36 99 376 041).

A Hegykői Tündérrózsa Óvoda esetleges bezárásáról később születik döntés, de március 16-án biztosan nyitva tart.

Amennyiben tehát a szülő nem tudja megoldani gyermeke felügyeletét március 16-án, hétfőn az óvoda fogadni fogja. Ezen a napon mind a hegykői székhely intézmény, mind a fertőhomoki tagintézmény teljes kapacitással működik.

Az iskola és az óvoda nyitva tartásától függetlenül a Hegykői Tündérrózsa Óvoda konyháján folyamatos biztosítjuk a gyermekek étkeztetését csakúgy, mint a szociális étkeztetést. Az intézményben lévő gyermekek étkeztetése a szokott módon történik. Az otthon lévő gyermekek részére éthordóban van lehetőség az ebédet hazavinni. Kérjük az iskolás és óvodás gyermek szülőjét, amennyiben gyermeke részére nem kér étkeztetést, ezt a konyha felé lehetőség szerint március 16-án, hétfőn a reggeli órákban jelezze (Tel.: +36 99 376 950).

Kérjük, folyamatosan kövessék figyelemmel az Önkormányzat tájékoztatását! Vigyázzunk magunkra és egymásra!

Megosztás