Erdei pinty

Díszes, nagyon szépen éneklő madarunk. Magokkal, gyümölcsökkel, hernyókkal, rovarokkal és pókokkal táplálkozik.

erdei pinty Lomb- és tűlevelű erdőkben, ártéri ligeterdőkben, parkokban, gyümölcsösökben, erdősávokban, fasorokban fészkel. Fiókái számára leginkább a földön gyűjt rovarokat; a magvakra főleg télen fanyalodik.

Rövidtávú vonuló, néha áttelel. Ha nem, március 10-e táján érkezik hazánkba.

Magyarországon védett; természetvédelmi értéke 25 000 forint.

Hasznos volt a cikk? Ossza meg másokkal is!