Menü

„Gondosóra” program a 65. éven felülieknek

2023. március 2.

Az idős családtagról, ismerősökről való gondoskodás, az ő támogatásuk fontos és felelősségteljes feladat. A Gondosóra program olyan digitális megoldást nyújt a családoknak, közösségeknek, amelynek segítségével a gondoskodás, törődés úgy is megvalósulhat, ha a családtagok, ismerősök egymástól fizikálisan távol vannak.

A program országos jelzőrendszerre épül. Feladata, hogy a saját otthonukban élő idős emberek egy egyszerű eszköz segítségével kapcsolatba léphessenek elsődlegesen a diszpécserközponttal, ahol képzett munkatársak próbálnak segíteni a felmerülő problémákban. Amennyiben a diszpécser úgy ítéli meg, hogy a helyzet megoldása a kontaktszemély (hozzátartozó, ismerős) beavatkozását igényli, úgy a korábbiakban már megadott elérhetőségeken a diszpécser felveszi vele a kapcsolatot, aki aztán közvetlen és gyors támogatást, illetve megoldást nyújthat a problémára.

A programhoz alanyi jogon lehet csatlakozni minden 65. életévét betöltött magyar állampolgárnak, akik – a regisztrációt követő néhány hónapon belül – ingyenesen megkapják a jelzőeszközt. A készülék rendszeres töltésén és viselésén kívül a továbbiakban semmire sincs szükség.

A Gondosóra program immár településünkön is elérhető.

További információ és regisztráció…

Megosztás