Dr. Gergely István költő felolvasóestje

2017. dec. 9.Hegykő

20:00 22:00

Szeretettel várunk mindenkit Dr. Gergely István hegykői költő gyertyafényes felolvasó estjére!

Kedves Olvasó!
Engedd magad kényeztetni, dőlj kényelmesen hátra, kapcsold be a csendet és olvass! Verseimben engem, verseimben ismerj rá Önmagadra!

A szomorú, vizes síkon töltött idő után, a semmi ága előtt reteszelt kapum megnyitotta Ő. Apa lettem s fordult a világ, megszülettek az első versek, felindulásból, az ömlő szavak őszinteségével, egyenetlenségével. Első gyermekem születés óta írok. Eleinte ösztönből, utóbb már megfontoltan. Világossá vált, hogy a verselés képessége nem öröktől fogva van és nem végtelen, hanem ha már a sors világra segítette, ugyanúgy kell gondozni, nevelni, fejleszteni, mint valóságos gyermekeinket. És ugyanúgy, ahogy a gyermekek nevelése is megváltoztat, csiszol, jobbá tesz, jobbá tesznek a versek is.

…a szomorú, vizes síkon töltött idő után, a semmi ága előtt reteszelt kapum megnyitotta Ő. Apa lettem s fordult a világ, megszülettek az első versek, felindulásból, az ömlő szavak őszinteségével, egyenetlenségével. Első gyermekem születés óta írok. Eleinte ösztönből, utóbb már megfontoltan. Világossá vált, hogy a verselés képessége nem öröktől fogva van és nem végtelen, hanem, ha már a sors világra segítette, ugyanúgy kell gondozni, nevelni, fejleszteni, mint valóságos gyermekeinket. És ugyanúgy, ahogy a gyermekek nevelése is megváltoztat, csiszol, jobbá tesz, jobbá tesznek a versek is.
Ahogy gyermekeinkben is visszatükröződünk, ugyanúgy tartanak elénk tükröt az általunk kimondott, leírt, ritmusba kövült, igazmondó szavak. Természetesen írtam sok-sok boldog verset. Ezektől szoktak a vájtfülűek fanyalogni. A fájdalompoézis, a kudarclíra sokkal kelendőbb (főleg a költő halála után, a kiadók és az örökösök nagy örömére). Írtam sok-sok természetesen boldog verset, mert úgy gondolom, a harmónia, a boldogság éppúgy az emberi élet része, mint a fájdalom, a halál. Ezekről is írtam sok-sok természetesen szomorú vagy megnyugvó verset…

(forrás: www.gergelyistvanversei.hu)

Hasznos volt a cikk? Ossza meg másokkal is!