Gasztronómiai- és Bornapok

2011. ápr. 30.Hegykő

00:00 00:00

A Gasztronómiai és Bornapok idején a hegykői éttermekben a Fertő-táj ízeiből és a Hegykőn termett “Fertei” zöldségfélékből készített ételkülönlegességek kóstolhatók, melyekhez kiváló soproni borokat ajánlunk.

A hegykői éttermek a kilenc napon keresztül egyedi ételkínálattal és akcióval várják vendégeiket. A kuriózum, hogy az ételek garantáltan Hegykőn termett zöldségek felhasználásával készülnek. Ugyanis Hegykőt korábban kiváló minőségű, egyedi íz-világú zöldségéről ismerték.

Nem véletlen, hogy a pesti háziasszonyok a piacokon először a hegykői fehér- és sárgarépát, hagymát, krumplit vették meg, s ha az elfogyott, csak akkor vásároltak az alföldi árusoktól. Ma már tudjuk, hogy a Fertei földek gazdag ásványi só tartalma adja a különleges ízeket.

Ugyanígy különlegességnek számítanak a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban ridegen tartott szürkemarha húsából készült ételek.

Hasznos volt a cikk? Ossza meg másokkal is!