Karácsonyi műsor

2013. dec. 22.Hegykő

17:00 19:00

Bánffy György: Silentium – a csendtől a szóig.

Pódium est Wass Albert életművéből. Közreműködnek a soproni Petőfi Színház színművészei: Ács Tamás és Papp Attila.

Az előadást követően a templom előtti főtéren a Hegykői Tűzoltózenekar ad műsort. Hegykő Község Önkormányzata forralt borral és kaláccsal kíván Áldott Békés Karácsonyt.

A Wass Albert est egyaránt tartalmaz prózai és verses írást (Adjátok vissza a hegyeimet!, A szentek zendülése, Elvásik a vörös csillag, Átoksori kísértetek, Záróvers, Ki a magyar?, Nagypénteki sirató, A láthatatlan lobogó, Miatyánk, Te és a világ, Hontalanság hitvallása, Üzenet haza).

„Amikor én megszülettem, éjszaka volt és az égen sok-sok csillag. Szegény jó anyám kinézett az ablakon s az első csillagra, ami a szemében megakadt azt mondta: ez legyen a szerencsecsillaga! És az a csillag pásztorcsillag volt. Sokan a hűség csillagának nevezik, olyanok, akik a hűséget nem a szívükben, hanem valahol a csillagokban keresik.”

Estünk egyaránt tartalmaz prózai és verses írást (Adjátok vissza a hegyeimet!, A szentek zendülése, Elvásik a vörös csillag, Átoksori kísértetek, Záróvers, Ki a magyar?, Nagypénteki sirató, A láthatatlan lobogó, Miatyánk, Te és a világ, Hontalanság hitvallása, Üzenet haza). Bánffy György szerkesztése szeretne irodalmi értékein át hatni és szólni a hűségről, a megalkuvás nélküli hazaszeretetről, Istenről, emberről. Egy olyan ember sorsából merítve, ki gyakran állt az országút szélén, és ritkán sütött rá a nap. Ez a műsor nem valakik vagy valami ellen, hanem mindannyiunkért kíván szólni.

„Mert elfut a víz és csak a kő marad, de a kő marad!”

Hasznos volt a cikk? Ossza meg másokkal is!