Masina-ház – látvány pálinkafőzde

2020. jan. 1.Hegykő

10:00 21:00

A templom mellett, a Fertő utcán északi irányba elindulva érhető el az 1913-ban épült “Masina-ház”, amelynek teljes felújításával, 2015. áprilisában nyílt meg az 1 Csepp Pálinka látvány pálinkafőzdéje.

kostolo

Az 1 Csepp Pálinkaház Magyarország egyetlen természetvédelmi területen elhelyezkedő pálinkaháza. A jellegzetes Fertő-parti környezetben létrehozott látvány-pálinkafőzde 2014-ben megkapta a Fertő-táj legszebb háza elismerést. A főzde családias hangulatban ötvözi a 100 éves autentikus épület méltóságát a modern feldolgozó technológiával.

Főzdelátogatásra és kóstolásra 6-20 fős csoportokat várnak.

“Kóstolóprogramjainkon a látogatókat bevezetjük a pálinkakészítés rejtelmeibe. Bár tudjuk, hogy Magyarországon hagyományosan mindenki rendelkezik pálinkafőzési alapismeretekkel, mégis vannak jelentős különbségek a készítés módjában. A látogatás során elmondjuk és megmutatjuk, hogyan kell a gyümölcsöt feldolgozni úgy, hogy a végeredmény ne csak alkoholtartalmú ital legyen, hanem a gyümölcsillatokat, ízeket visszaadó kellemes itóka. A kóstolók során kizárólag minősített, érmes pálinkákat töltünk a poharakba. Kínálatunkban olyan különlegességek is megtalálhatók, melyek máshol nem érhetők el (pl. Zenit szőlő – Kései meggy házasított pálinka, mely 2015-ben az országos versenyen „Magyarország legjobb pálinkája” címet kapta).”

A főzdelátogatáshoz előzetes bejelentkezés szükséges.

Főzde: 9437 Hegykő, Fertő u. “Masinaház”
Tel: 06 20 931 03 06, 06 30 227 45 44
e-mail: info@1csepppalinka.hu

Hasznos volt a cikk? Ossza meg másokkal is!