Széchenyi Terv Plusz
Menü

Skoda Éva festőművész kiállítása – megnyitó

2021. július 9. (péntek) 18:00
Hegykő, Tornácos Ház 9437 Hegykő, Kossuth Lajos u. 74.Mutasd a térképen
IngyenesFedett helyen Kiállítás

„Egy nyüzsgő belvárosi életformát váltottam föl {…} mikor férjemmel és gyermekünkkel, az akkor kétéves Bencével kiköltöztünk Kispestre. A 100 éves ház kellőképp romos volt ahhoz, hogy kedvünkre alakítsuk egy bővülő család számára. A kert nagyobb életteret és lehetőséget adott egy olyan életformára, amelyre mindig is vágytam. A sokszínű virágok, a fák festményeim témájává lettek. Volt idő, amikor bárány legelt a kertben, és a kispesti piacról egy japán kakast vittem haza, mert megtetszett a tolla színe. Második gyermekem már ide született. Számára is természetes, hogy itt még köszönnek az utcán, amikor elvisszük Zokni nevű kutyánkat sétálni.” – (Skoda Éva)

A Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola játéktervező-grafika szakán érettségizett 1974-ben. Ezt követően néhány évig az Állami Bábszínházban dolgozott díszletfestőként Koós Iván és Ország Lili irányítása mellett. A 70-es évek második felétől restaurátorként dolgozott, majd reklámgrafikával foglalkozott. Jelenleg a portréfestészetet műveli leginkább: kortársairól, a közélet ismert szereplőiről készít gouache-technikájú, színes karakterképeket, portrékat. 1986. óta Kispesten él, alapító tagja, majd 2012-től elnöke a Kispesti Helikon Kulturális Egyesületnek. Az Egyesület 12 művésze összehangolt munkájának eredménye a „Helikocka”, amely köztéri műként, ha úgy tetszik térinstallációként Kispest kulturális és történelmi múltját szemlélteti. Egyéni kiállításai voltak itthon és csoportos tárlatai az Egyesült Államokban.

A kiállítás megnyitóján köszöntőt mond: Szigethi István polgármester. A kiállítást megnyitja Baky Péter Munkácsy Mihály-díjas festőművész.

A kiállítás a Horváth & Lukács Galéria szervezésében jött létre. Látogatható a Tízforrás ideje alatt naponta 10.00-20.00 óra között.

Megosztás

Információk

Elérhetőség

  • 2021. július 9. (péntek) 18:00
  • Hegykő, Tornácos Ház
    9437 Hegykő, Kossuth Lajos u. 74. Mutasd a térképen

Hasonló programok

Ruttkay Sándor grafikusművész kiállítása - megnyitó

Ruttkay Sándor grafikusművész kiállítása - megnyitó

2021. július 10. (szombat) 18:00 9437 Hegykő, Nyárfa sor 5.
Hegykői Művésztelep alkotásaiból összeállított kiállítás - megnyitó

Hegykői Művésztelep alkotásaiból összeállított kiállítás - megnyitó

2021. július 10. (szombat) 17:00 9492 Fertőhomok, Akác u. 10.
Összes program