Szabadtéri koncertek az Esterházy-kastélyban

2016. aug. 5.Fertőd

20:00 22:30

Eszterházi vigasságok 2016. augusztus 5-én és 6-án!

Fergetegesnek ígérkezik augusztus első hétvégéje a fertődi Esterházy-kastélyban: augusztus 5-én, pénteken, a Szabadtéri Színpadon a Talamba Ütőegyüttes lép fel sztárvendégeivel, augusztus 6-án, szombaton pedig az „Amerika hangja” című hangverseny keretében Balázs János lép színpadra a Győri Filharmonikus Zenekar kíséretében, Rácz Márton vezényletével.

2016. augusztus 5. (péntek) 20.00 óra
A Talamba hangjai „Lisszttő Madonnág”

Talamba_photo2

A Talamba Ütőegyüttes három produkció alapján építette fel a koncertjét: a Horgas Eszterrel közös Francia szerelem c. előadásukból és a Swing á la Django-val együtt játszott Spirit of Life c. koncert repertoárjából válogattak, valamint a legújabb produkció, a Tour De Drums legnépszerűbb művei hangzanak fel, itt Tóth Gabi és a guineai mesterdobos, Ibro Fall lépnek színpadra az ütősökkel.

A Horgas Eszterrel közös Francia szerelem című előadás a francia impresszionizmus világába repíti el a közönséget: természetesen egy kis csavarral, különleges zenei megoldással, időnként az eredeti elgondolástól eltérve, „Talambásan” áthangszerelve.

A Spirit of Life című koncertből kiragadott művek az egzotikus ütőhangszerek valamint a hegedű, a cimbalom, a nagybőgő és a harmonika szenvedélyes találkozására építenek. A világon egyedülálló hangzást a Talamba és a hungarian django swing képviselői, a Swing á la Django hozzák el a közönségnek. A koncerten felcsendülnek majd Liszt Ferenc briliáns melódiái, de forró argentin dallamokból sem lesz hiány: Piazzolla Libertango-jára garantáltan mindenkinek mozgásba lendül a lába.
A legújabb produkció, a Tour De Drums legnépszerűbb darabjaival pedig közönségbarát, interaktív megoldásokkal fogja szórakoztatni a nagyérdeműt a sztárvendégekkel kiegészülő Talamba: színpadra lép mellettük Tóth Gabi, valamint a guineai mesterdobos, Ibro Fall. Az este folyamán megelevenednek az afrikai törzsek pezsdítő ritmusai és a spanyol dallamok szenvedélyessége is, de a XXI. századi popzene sem marad ki a repertoárból.

2016. augusztus 6. (szombat) 20.00 óra
Amerika hangja

janos_balazs_klavier

Az augusztus 6-ai este is számos csemegét tartogat a dzsessz és a klasszikus zene rajongói számára: a két műfaj találkozása lesz az „Amerika hangja” koncert vezérfonala. Az est szólistája Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművész lesz, akit a Győri Filharmonikus Zenekar kísér Rácz Márton vezényletével. Balázs János fiatalos és lendületes művész, kiemelkedő technikai kvalitással rendelkezik. Előadásait egyéni zenei látásmód jellemzi, mely során hangot mer és tud adni saját elképzeléseinek. Az „Amerika hangja” hangversenyen a dzsessz és a komolyzene kapcsolata lesz a téma, a nagy tengerentúli zeneszerzők darabjaival fűszerezve. Az este folyamán a nagyérdemű hallhatja George Gershwin Kék rapszódiáját, de Grofé és Bernstein népszerű dallamai is felcsendülnek majd. Legyenek részesei ennek az egyedülálló zenei élménynek Fertődön, az Esterházy-kastélyban!

Jegyek egységesen 5 000 Ft/koncert áron kaphatók a www.jegymester.hu webáruházban vagy személyesen az fertődi Esterházy-kastély recepcióján.

Bővebb információk: www.eszterhaza.hu; www.eszterhazivigassagok.hu

fertod_szabadteri_szinpad

Hasznos volt a cikk? Ossza meg másokkal is!