Tízforrás Fesztivál 2018

2018. július 13-22.

Jegyárak 2018Elővásárlási kedvezménnyelTízforrás plakát 2018Tíz napon át koncertek, előadások, képzőművészeti kiállítások, szabadtéri filmvetítések, kézműves foglalkozások, ökotúrák várják közönségüket a Fertő-táj legnépszerűbb fesztiválján! Hegykő mellett programokat szervezünk Fertőhomokon, Hidegségen, Nagycenken, Fertőszéplakon, Sarródon. A fesztivál nyitókoncertjét a világzenét játszó Besh o droM együttes adja; – a zenekarral fellép Szalóki Ági. Hosszú évek várakozása után sikerült meghívni Dés Lászlót, akinek Nagy utazás című koncertjén Tóth Vera lesz a vendég. Idén ünnepli 75. születésnapját Szakcsi Lakatos Béla, akit kiváló jazz zenészekkel a Rákfogó együttes kísér el Hegykőre. De koncertezik többek között a Hiperkarma, a Vad Fruttik, Péterfy Bori, Nikola Parov és Herczku Ágnes, a Nana Vortex, Szeder, továbbá a Budapest Bár…
Belépőjegyét vásárolja meg elővételben, online módon, jelentős kedvezménnyel.

Fotók a fesztiválról Facebook oldalunkon…

Az élő videó az Ipcamlive.com nagyvonalú támogatásával valósult meg. Az élőkép ide kattintva érhető el.

A 2018-as Tízforrás Fesztivál fellépői, koncertjei:

Besh o droM és Szalóki Ági

Besh o droM és Szalóki Ági

Időpont: 2018. július 13. (péntek) 19.30 óra
Helyszín: Hegykő, Szabadtéri színpad
Belépő: 2.800 Ft (elővételben 1.960 Ft) Megveszem online

„Nem dicséretnek szánják, ha valamire azt mondják, balkáni, ennek a zenének meg éppenséggel ez az aranyfedezete, és az életörömöt árasztó cigány zene. Tiszta forrás, az élet vize, amiből – ezt jól lehet hallani – nagyot kortyolt a zenekar. {…} A Besh o droM napi fogyasztása erősen javallott, túladagolástól nem kell félni.”
(Barabás András – hangveto.hu)

Az 1999-ben alakult zenekar viharos sebességgel robbant be a köztudatba. Semmivel sem összetéveszthető hangzásviláguk stílusteremtőnek bizonyult. Zenéjükben különböző kelet európai és balkáni kultúrákból (magyar, cigány, román, szerb, bolgár, stb.) kiemelt népzenei elemek tudatos ötvözete találkozik saját dallam- és ritmusvilágukkal, kel új életre, és alkot önálló egységet.

Fergeteges koncertjeiknek köszönhetően az egész magyar zenei élet leginkább exportképes produkciói közé tartoznak: évente 50-60 alkalommal koncerteznek külföldön, többnyire telt ház előtt. Számos rendezvényen első magyar fellépőként játszottak, gyakran világhírű előadók társaságában, mint például Oscar Peterson, Chick Corea, Al Di Meola, Keith Jairett vagy Marcus Miller. A legnagyobb sikert a Montreal Jazz Fesztiválon érték el, ahol a központi színpadon fő műsoridőben négy ízben, alkalmanként 35 ezer ember előtt adtak koncertet. A sajtóban megjelent kritikák a több száz fellépő közül a Besh o droM zenekart választotta a Montreal Jazz Fesztivál egyik nagy felfedezésének.

Szalóki Ági többszörös Fonogram-díjas, Artisjus előadói díjas, Liszt Ferenc-díjas dalszerző előadóművész, korábban a Besh o droM együttes tagja. Külföldön legtöbbet az Egyesült Államokban és Németországban koncertezett, de Magyarországot képviselte Jeruzsálemben, Pekingben, Moszkvában, Tokióban is, valamint Európa számos országában. Nyolc lemeze jelent meg Japánban.

Közreműködik:
Szalóki Ági – ének
Pettik Ádám – ének, derbuka, kanna
Barcza Gergely – szaxofon, kaval, EWI
Kaszai Lili – ének
Seres Vilmos – szaxofon, klarinét, harmonika
Csurkulya József – cimbalom
Hámori Máté – gitár
Herr Attila – basszusgitár
Vadász Peter – dobok

Szakcsi Lakatos Béla és a Rákfogó

Szakcsi Lakatos Béla és a Rákfogó

Időpont: 2018. július 14. (szombat) 19.30 óra
Helyszín: Hegykő, Csipkeház
Belépő: 2.800 Ft (elővételben 1960 Ft) Megveszem online

„„Amikor koncerten leülök a zongora mellé, olyankor nem törődöm a közönséggel, és magammal sem törődöm. Nem akarom megmutatni, hogy milyen jó vagyok, nem akarok tudatosan jót játszani. Igazat szeretnék játszani.”
(Szakcsi Lakatos Béla)

Szakcsi Lakatos Béla a magyar jazz egyik legemblematikusabb alakja. Idén a Rákfogó zenekarral ünnepel, hiszen júliusban tölti be 75. életévét, és 60 éve lépett először színpadra. Az év ünneplésnek indult, emellett a gyász és emlékezés is helyet kap: Babos Gyula, a Rákfogó egyik alapító tagja áprilisban elhunyt. Tisztelegjen tehát minden koncert egyben az ő személyisége, munkássága előtt!

A zenekar tagjai a tehetséges, immár ismert és elismert Fenyvesi Mártont kérték fel Babos Gyula helyének betöltésére.

A Rákfogó zenekar több mint negyven éves. Annak ellenére is igaz ez az állítás, hogy a Szakcsi-Babos-Ráduly-Orszáczky-Kőszegi felállás csak rövid ideig, 1972 és 1974 között működött. A hazai jazz-rock zászlóshajójának hatása azonban évtizedeken át tartott, és nemcsak a legendás felállás tagjainak pályafutására, hanem az egész magyar jazzélet alakulására is döntő befolyással bírt.

Noha Orbán György, Orszáczkyval ellentétben basszusgitár helyett bőgőn játszik, a zenekar a szó egyik értelmében sem közeledik a klasszikus hangzásvilághoz, sőt. Míg Szakcsi most is kizárólag Fender Rhodes-on játszik, Babos Gyula gitárjátéka az eredeti soundot idézte, jelen felállásban Ráduly Mihály szaxofonját a kiváló zenész-zeneszerző Fekete-Kovács Kornél trombitája váltja, melyet elektronikus effektek tesznek még modernebbé. Kőszegi Imre dobjátéka pedig szakít a bebop hagyományaival, melyet külön erre a projektre készíttetett cintányérokkal és kiegészítőkkel tesz még színesebbé és eredetibbé.

Ez a zenekar nem emlékzenekar, s bár a repertoárban szerepelnek eredeti dalok, ezek is – csak úgy, mint a Davis, Coltrane, Zawinul örökzöldek – újragondolt formában szólalnak meg, az egykori Rákfogó kísérletező kedvű, formabontó, szabadságvággyal átitatott szellemiségét idézve.

Közreműködik:
Szakcsi Lakatos Béla – Fender Rhodes
Fenyvesi Márton – gitár
Fekete-Kovács Kornél – trombita
Orbán György – nagybőgő
Kőszegi Imre – dob

Dés László – Nagy utazás

Dés László – Nagy utazás

Vendég: Tóth Vera

Időpont: 2018. július 15. (vasárnap) 19.30 óra
Helyszín: Hegykő, Szabadtéri színpad
Belépő: 3.600 Ft (elővételben 2.520 Ft) Megveszem online

“Az identitásom az, hogy muzsikus vagyok”
(Dés László)

Szerelem első vérig, Nagy utazás, Vigyázz rám, Trió Stendhal, Jazz+Az, Dzsungel Könyve, Valahol Európában, Pál utcai fiúk, Férfi és Nő – hogy mi a közös ezekben a különböző műfajokban született, sikeres dalokban, produkciókban? A sokféle zenei tehetséggel és kimeríthetetlen invenciókkal rendelkező Kossuth díjas zeneszerző és előadóművész, Dés László személye köti össze ezeket, akinek nevéhez számtalan népszerű dal, színpadi és filmzene, jazz formáció fűződik. Dalait, slágereit nap, mint nap játsszák a rádiók, musicaljei bemutatásuk óta műsoron vannak itthon és külföldön, egyedi szaxofon-hangját nemcsak a jazz-rajongók, hanem a pop és rockzene kedvelői is évtizedek óta hallgatják és szeretik. Dés a művészet legkülönbözőbb területein hozott létre maradandót, zeneszerzőként és előadóként egyaránt.

Hosszas várakozás után született meg ez a várva várt koncert, amelyen saját dalait adja elő: lesznek filmzenékből slágerré vált szerzemények, régi és új zenei gyöngyszemek. Dés a koncerten számos zenei meglepetésre készül, kivételes tehetségű muzsikusok közreműködésével. Vendégként Tóth Verát köszönthetjük, akivel az est főszereplője korábban jazzprodukciókban is dolgozott együtt, s akinek tehetségéről, muzikalitásáról és remek hangjáról az évek során sokszor meggyőződhetett.

Közreműködik:
Dés László – ének, zongora, saxofon
Tóth Vera – ének
Horváth Kornél – ütőhangszerek
Erdélyi Péter – billentyűs hangszerek
Sipeki Zoltán – gitár
Gyenge Lajos – dob
Nádasi Veronika – vokál
Péter Barbara – vokál

Hahó Együttes

Hahó Együttes

Időpont: 2018. július 16. (hétfő) 18.00 óra
Helyszín: Hegykő, Csipkeház
Belépő: 1.800 Ft (elővételben 1.260 Ft) Megveszem online

„A Hahó Együttes dalai egyszerre szólnak szülőhöz és gyermekhez, a világra nyitott, gondolkodó, együtt lélegző tettestársakhoz. Globális felmelegedés, egészséges táplálkozás, tudatos vásárlás, testi egészség, lelki egészség, planetáris tudat, gyermeki én – íme, a legfontosabb üzenetei a Hahó Együttesnek…”
(kulturgyom.hu)

A Hahó Együttes 2010 óta neveli-tanítja szórakoztatva az óvodás-kisiskolás gyerekeket. Egyedi hangvételű dalaik témái a jelenkor kihívásai: a környezetvédelem, a tágabban értelmezett ökológiai és zöld gondolkodás. Az együttes tagjai főként gyakorló apukák, akik dalban mondják el üzenetüket, tetteikkel pedig példát mutatnak: igyekeznek minél tudatosabban élni, odafigyelni egymásra és a világra. Az együttes dalszerző-énekese a Kaukázus és a Kafkaz zenekarból is ismert Kardos Horváth János,

Közreműködik:
Kardos-Horváth János – ének, gitár
Domokos Tibor – ének, szintetizátor, basszusgitár, gitár, melodika
Prommer Patrik – dob, cajon
Fodor Balázs – ukulele, furulya, móka

Nikola Parov Quartet és Herczku Ágnes

Nikola Parov Quartet és Herczku Ágnes

Időpont: 2018. július 16. (hétfő) 19.30 óra
Helyszín: Hidegség, Papkert
Belépő: 2.800 Ft (elővételben 1.960 Ft) Megveszem online

„Amikor azt gondolnánk, hogy nincs már zenei újdonság a nap alatt, akkor megjelenik Nikola Parov…”
(Overall Magazine)

Ha népzenéről vagy világzenéről van szó, Herczku Ágnes és Nikola Parov megkerülhetetlen személyiségek. A hazánkban élő, bolgár származású zenész, és a népdalénekesnő műsorában az aranylemezes, többszörös Fonogram-díjas szerzőpáros saját szerzeményei, világzenei feldolgozásai szerepelnek. Előadásukban új értelmezést nyer a magyar és a balkáni népzene.

A szerzőpáros legutóbbi Bandázom című lemeze a hazai elismerések mellett számtalan nemzetközi sikert ért el: két hónapon át szerepelt a világ legrangosabb világzenei listáján, a World Music Charts Europe-on. A toplistát a világ 25 országának mintegy 50 világzenei szakembere állítja össze. A két legnevesebb nemzetközi világzenei szaklap, a Songlines és az fRoots magazin is elismerő kritikát jelentetett meg az albumról, melynek egyik dala felkerült a Songlines magazin Top of the World, valamint a WOMEX, a legnagyobb nemzetközi világzenei fesztivál és vásár válogatás CD-jére is.

Közreműködik:
Herczku Ágnes – ének
Nikola Parov – húros és fúvós hangszerek, gitár, ének
Hegedűs Máté – hegedű
Herédi Zsombor – harmonika

Hiperkarma

Hiperkarma

Időpont: 2018. július 17. (kedd) 19.30 óra
Helyszín: Hegykő, Szabadtéri színpad
Belépő: 2.800 Ft (elővételben 1.960 Ft) Megveszem online

„az évek végül utolérnek
kitakarnak és számon kérik
a lelket rajtad de ugye látod?
ma nem úszod meg a boldogságod”

(Bérczesi Róbert – délibáb)

A hiperkarma kétségtelenül korunk egyik legmeghatározóbb alternatív zenekara, amely egyrészt versként is értelmezhető szövegeinek, másrészt folyamatos megújulásra való képességének köszönheti sikerét.

A hiperkarma egy kultusz, végzetesség, ösztön és semmi mással nem hasonlítható össze. Szövegeik tömörek, végtelenül komplexek, a zenei megoldások főleg ezt hivatottak támogatni. Történetük inkább a frontember története, a koncerteken mégis egy zenekart látunk, és nem egy előadót, aki mögött más zenészek is megjelennek. A Bérczesi Robi vezette zenekar több mint 17 éve működik, és ez idő alatt rengeteg magaslaton és hullámvölgyön, több tagcserén is átesett.

A 2017-ben megjelent délibáb albumuk címadó dala a Fonogram – „Az év alternatív lemeze vagy felvétele”, és a Petőfi Zenei díj – „Az év dala kategóriájában” is jelölték.

Közreműködik:
Bérczesi Róbert − ének, gitár
Bacsa Gyula − billentyű
Hámori Benedek − dob
Varga Laca − basszusgitár
Kis „Sztivi” Tibor − gitár
Zaják Péter − perka

Pusztai Antal gitárművész

Pusztai Antal gitárművész

Időpont: 2018. július 18. (szerda) 18.00 óra
Helyszín: Hidegség, Szent András-templom
Belépő: 1.800 Ft (elővételben 1.260 Ft) Megveszem online

„mintha a lelkem táncba hívná a közönséget, s ebben a csodás, mély, eksztatikus örömtáncban feloldódván, legalább egy rövidke időre mindnyájan Önmagunk lehetünk”
(Pusztai Antal)

Pusztai Antal nemzetközi hírű klasszikus- és jazz gitárművész, számos nemzetközi klasszikus- és jazz gitárverseny győztese, művészeti díj birtokosa (Herbert von Karajan-díj 2001, Baross Gábor-díj 2002). Külföldi kritikusok bravúros játékát Paco de Luciához hasonlították.

Pusztai Antal koncertet adott számos európai, közel-keleti és tengerentúli rangos fesztiválon. Számos világsztárral dolgozott, dolgozik egy színpadon, mint pl. B.B. King, George Benson, Erwin Schrott, Bireli Lagrene, Peth Metheny, a Grammy-díjas gitáros Lee Ritenour, a Bécsi Filharmonikusok Kamarazenekara, Orosz Zoltán, Szakcsi Lakatos Béla.

Pályafutása során számos zenei díjat nyert el, pl. Montreux Jazz Gitárverseny I. díj (2004, Svájc), Európai Gitárverseny I. hely (2006, Drezda, Németország), Six String Theory Nemzetközi Gitárverseny (2014, 1. hely).

Közreműködik:
Pusztai Antal – akusztikus gitár

Nana Vortex

Nana Vortex

Időpont: 2018. július 18. (szerda) 19.30 óra
Helyszín: Hegykő, Csipkeház
Belépő: 1.800 Ft (elővételben 1260 Ft) Megveszem online

„magyar népzenére épülő kortárs világzene – nem csak a tagok korábbi munkásságát kedvelőknek”
(Galgóczi Tamás – ekultura.hu)

A Nana Vortex muzsikája elsősorban a magyar népzenéből és a magyar világzene elmúlt harminc évéből táplálkozik, de igyekszik ezt a hagyományt a járt utakat elhagyva is gazdagítani. A dalok világát a jazz és a klasszikus hip-hop gyökereihez visszanyúlva alakították ki, a dalszövegek a huszadik század legjelesebb irodalmi értékei előtt tisztelegnek. A repertoár egyik felében Kosztolányi Dezső, József Attila és Arany János versei szólalnak meg, míg a másik fele az ezekből inspirációt merítő, saját szövegekre épül. 

A zenekar nevében a „nana” a zene metaforája a legelemibb és legősibb hangszerünkre, az éneklésre, dúdolásra utal. A „vortex” latinul örvényt jelent, amely a produkció zenei világában az egymásba hajló stílusok és hangulatok sokszínűségét sugallja.

A zenekar alapítója Kaszap Atilla, zenészeit többek között a Maszkura és Tücsökrajból, a zenekar énekesnőjét a Tárkány Művekből ismerheti a közönség.

Közreműködik:
Jéger Dorottya – ének
Paár Julianna – ének
Kaszap Atilla – szaxofon, brácsa
Bíró Szabolcs ’Maszkura’ – harmonika, ének
Szabó Dániel – cimbalom
Boros Gábor – nagybőgő
Szabó Sipos Ágoston – dob

Vad Fruttik

Vad Fruttik

Időpont: 2018. július 19. (csütörtök) 19.30 óra
Helyszín: Hegykő, Szabadtéri színpad
Belépő: 3.600 Ft (elővételben 2.520 Ft) Megveszem online

„Valamivel vidámabb dalokat írok, vagy inkább mondjuk úgy, hogy boldogabbakat”.
(Likó Marcell – nullahategy.hu)

A Vad Fruttik a hazai klubos-fesztiválos színtér egyik legsikeresebb-legkedveltebb zenekara. A Fruttik zenéje színes, több stílust keresztező, hol odalépősebb, hol finomabb, hol érzelmesebb, hol ironikusabb, gitárcentrikus, izgalmas elektronikával megtámogatott zene.

Az együttes 2005-ben tűnt fel Szerelmes dal című számával, melyet 2006-ban követett a Vad Fruttik debütáló nagylemeze, a Rózsikámnak digitálisan – rajta többek közt a Sárga Zsiguli, vagy a Nekem senkim sincsen – melyek komoly országos ismertséget hoztak a veszprémi zenekarnak. 2008-ban jött az Egy éjszaka Bohémiában, majd a Lehetek én is című számukkal a 2010-ben megjelent Fénystopposok. Azt követően pedig a 2014-es Darabok, majd 2015-ben a szakmai és közönségsikert aratott Tudom milyen. A zenekar eddig kétszer, 2014-ben és 2016-ban kapott Fonogram-díjat, míg Likó Marcell Artisjus-díjat vehetett át az Év szövegírója kategóriában 2017-ben. 2014-ben nagy visszhangot kiváltó kötet is készült Marcellel A Bunkerrajzoló címmel, melyből színházi adaptáció is készült.

Közreműködik:
Likó Marcell – ének, gitár
Kerekes Gergely – gitár
Hock Zoltán – basszusgitár
Hock Attila – dob
Győrffy Gyula – billentyűs hangszerek

Péterfy Bori & Love Band

Péterfy Bori & Love Band

Időpont: 2018. július 20. (péntek) 19.30 óra
Helyszín: Hegykő, Szabadtéri színpad
Belépő: 2.800 Ft (elővételben 1.960 Ft) Megveszem online

„Az énekesnőség az alapvetően én vagyok. Azért is élvezem mostanában jobban, mint a színházat, mert a legnagyobb szabadságot adja azzal, hogy az ember önmaga lehet a koncertszínpadon.”
(Péterfy Bori – Recorderblog.hu)

A Péterfy Bori & Love Band 2007-ben alakult, a néhai Amorf Ördögök tagságából. Péterfy Bori színésznőként is aktív a mai napig, bár az intenzívebb színészi munka (A Krétakör Színházzal 2000-2008-ig, majd a Nemzeti Színházzal 2008-2013-ig) a zenekar kedvéért háttérbe szorult. A Love Band, működésének tíz éve alatt hat stúdióalbumot jelentetett meg, és sokszáz fesztivál- és klubkoncertet adott.

A nemrégiben megújult tagságú csapat az elmúlt két évben nem unatkozott, és közönségét is elkényeztette: két új albumot mutattak be. A 2016-os Szédülés és a 2017 végén megjelent, tíz éves jubileumra készült Bori X dalai megmutatják, hogy van élet a Vámpíron és az Ópiumon túl is: a Love Band erősebb, mint valaha.

Közreműködik:
Péterfy Bori – ének
Drapos Gergely – basszusgitár
Nagy István – gitár
Gáspár Gergely – dob
Pápai István – timbales, bongo, zizi
Tövisházi Ambrus – billentyűs hangszerek

Szeder

Szeder

Időpont: 2018. július 21. (szombat) 19.30 óra
Helyszín: Hegykő, Csipkeház
Belépő: 1.800 Ft (elővételben 1.260 Ft) Megveszem online

„Itt van az egész nap előttem
Bármi lehet ma még belőlem
Kertész leszek, fát nevelek
vagy vadakat terelő juhász leszek.”

Szeder-Szabó Krisztina (énekes/dalszerző) 2014-ben Hab a tetején című debütáló albumával tűnt fel először meghatározó szereplőként a hazai könnyűzenei palettán, a Reggeli dallal pedig rögtön az érdeklődés homlokterébe került. A mai napig érdekes, izgalmas, és szerethető szereplője a fesztiválok világának. Sajátos humora, szókimondó, őszinte szövegei, szórakoztató belső utazások Szeder világába. Egy izgalmas Univerzumba, ahol croissantból van a félhold, és a kávéscsészében rajzolódik a tejút. A zenei játékosság, és sokszínűség épp úgy sajátja előadóként, mint dalszerzőként.

Közreműködik:
Szeder – ének, gitár
Szabó Árpád – hegedű
Lee Olivér – gitár
Borbély Mátyás – nagybőgő, basszusgitár
Mihalik Ábel – dob

Kegye János pánsípművész

Kegye János pánsípművész

Időpont: 2018. július 22. (vasárnap) 17.00 óra
Helyszín: Fertőszéplak, Mindenszentek templom
Belépő: 1.800 Ft (elővételben 1.260 Ft) Megveszem online

Kegye János pánsíp művész neve nem csak Európa, hanem világszerte ismert. Művészi pályafutását jazz szaxofonosként kezdte. Pánsíp iránti vonzalma eredményeként 1988-ban, Németországban jelent meg első pánsípos lemeze. 1991-ben elvégezte Amszterdamban a Zeneakadémia mesterkurzusát, koncertjei mellett zeneszerzéssel és tanítással foglalkozott.

Koncertprogramjában szerepet kapnak gyönyörű klasszikus dallamok: Handel, Mozart, Dvorák, Bach, Haydn, Vivaldi, Brahms, Massenet, a “Time to Say goodbye”, a “Pacsirta”, cigánydalok, német és osztrák sramli dalok, amelyek ezen a hangszeren korábban még nem szólaltak meg.

Eddig 26 lemeze jelent meg, számtalan lemezen közreműködött, és szerte a világon árulják lemezeit. Számos lemezbemutató turnéja volt Amerikában, Kínában, Ázsiában és az Európai országokban.

Közreműködik:
Kegye János – pánsíp

Budapest Bár

Budapest Bár

Időpont: 2018. július 22. (vasárnap) 19.30 óra
Helyszín: Hegykő, Szabadtéri színpad
Belépő: 3.600 Ft (elővételben 2.520 Ft) Megveszem online

„Ez a produkció igazi család lett. Amikor együtt vagyunk, és amikor színpadra állunk, az akkora öröm, hogy betölt minket…”
(Farkas Róbert)

A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti. Az eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár tizenegy énekessel, teljesen egyedi felállásban működik – talán épp ezért lett mára a legkeresettebb koncertzenekar, fesztiválok és nagyszínpadok rendszeres fellépője. A Budapest Bár védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra – ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.

A zenekar immár 10 éve játssza sajátos és merész feldolgozásait, válogat a csodálatos dalkincsből, amit a magyar zeneirodalom ránk hagyott. Sőt, ők is hozzátesznek ehhez az örökséghez: legújabb lemezeiken egyre több saját szám is szerepel. A koncerteken immár 10 album anyagából válogat a rendkívül sokszínű zenekar. A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból. Örömzene nyitott füleknek!

Közreműködik:
Kollár-Klemencz László (Kistehén zenekar) – ének
Frenk (Hiperkarma) – ének
Keleti András (Colorstar) – ének
Németh Juci (Nemjuci) – ének
Behumi Dóri (Jazz + Az) – ének
Farkas Róbert – hegedű, gitár
Farkas Mihály – cimbalom
Ökrös Károly – harmonika, zongora
Farkas Richárd – bőgő
Kisvári Ferenc – dob

A túrákat az adott programnál megjelölt szervezet/személy szervezi. A részvétel feltétele az előzetes jelentkezés, legalább egy nappal a program előtt, a megadott telefonszámon vagy e-mail címen. Bizonytalan időjárási körülmények esetén a túrák elmaradhatnak, erről a túraszervező időben értesíti a jelentkezőket! A programok részvételi díját a mindenkori túravezetés helyszínén a túra vezetőjénél lehet fizetni, készpénzben.

Lovaskocsikázás madárlessel

Lovaskocsikázás madárlessel

Időpont: 2018. július 13. (péntek) 16:00-18:00 óra
Időpont: 2018. július 14. (szombat) 16:00-18:00 óra
Találkozás: Hegykő, Termálfürdő parkoló
Részvételi díj: 3 500 Ft/fő, 6-14 éves korig és nyugdíjasoknak 1 500 Ft, de minimum 18 000 Ft/túra.

Előzetes bejelentkezés szükséges! Kérjük, jelentkezésénél pontosan adja meg nevét és elérhetőségét!

Hátrahagyva a világ zaját, az érdeklődő lovaskocsira ülve ismerkedhet a Fertő-táj múltjával és jelenével, a Vasfüggöny emlékhellyel, a természet csodás növény- és állatvilágával. A résztvevők találkozhatnak a színpompás gyurgyalaggal, betekintést nyerve annak rejtélyes életébe.

Jelentkezés és információ:
Tislér Diána
Tel.: +36/70/229-84-83
E-mail: tislerdiana@gmail.com
www.fertotajtura.hu

Délutáni kiruccanás Mekszikópusztára

Délutáni kiruccanás Mekszikópusztára

Időpont: 2018. július 14. (szombat) 14:00-15:00 óra
Időpont: 2018. július 18. (szerda)14:00-15:00 óra
Időpont: 2018. július 22. (vasárnap) 14:00-15:00
Találkozás: Sarród, Kócsagvár (Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság)
Részvételi díj: 2 000 Ft/fő, 4-14 éves korig és nyugdíjasoknak 1 000 Ft Minimum díj 6 000 Ft/túra

Hogy senki se maradjon le a csodás Fertő-táj érdekességeiről, szépségeiről; ezért délutánra is kínál túravezetőnk egy “jó adagnyi” természeti élményt: egy pici történelemmel, egy csipetnyi kultúrával és mindig optimista önmagával. Itt valóban megtapasztalhatjuk, hogy a természet nem ismer határokat! Megjegyzés: a túra direkt csak egy órás időtartamú, hogy utána senki ne maradjon le a Tízforrás Fesztivál programjairól.

Jelentkezés és információ:
Tislér Diána
Tel.: +36/70/229-84-83
E-mail: tislerdiana@gmail.com
www.fertotajtura.hu

Madárles naplementében az osztrák Fertőzug szikes tavainál

Madárles naplementében az osztrák Fertőzug szikes tavainál

Időpont: 2018. július 15. (vasárnap) 19:00 – 21:00 óra
Időpont: 2018. július 17. (kedd) 19:00 – 21:00 óra
Találkozás: Pamhagen, Határátkelő
Részvételi díj: 3 500 Ft/fő, 6-14 éves korig és nyugdíjasoknak 2 000 Ft/fő
minimum díj 14 000 Ft/túra.

Előzetes bejelentkezés szükséges! Kérjük, jelentkezésénél pontosan adja meg nevét és elérhetőségét!

A lenyugvó nap meleg fényében közelebbről megismerkedhetünk az osztrák Neusiedler See-Seewinkel Nemzeti Park szikes tavainak madárvilágával! (Naplemente előtt a madarak készülődnek nyugovóra térni ezért sokkal nyugodtabbak.) Lehetőség nyílik különleges madárfajok megtekintésére is, közben hallunk az osztrák nemzeti park szikes tavairól, amelyek teljesen mások mint maga a Fertő-tó. Nagyon közel vagyunk az itt élő állatokhoz, láthatunk akár közel vadászó kiskócsagokat, vadludakat, tömegesen pihenő mediterráni sirályokat.

Jelentkezés és információ:
Tislér Diána
Tel.: +36/70/229-84-83
E-mail: tislerdiana@gmail.com
www.fertotajtura.hu

Madárles pirkadatkor Mekszikópusztán

Madárles pirkadatkor Mekszikópusztán

Időpont: 2018. július 14. (szombat) 06:00-09:00 óra
Időpont: 2018. július 18. (szerda)06:00-09:00 óra
Időpont: 2018. július 22. (vasárnap) 06:00-09:00 óra
Találkozás: Sarród, Kócsagvár (Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság)
Részvételi díj: 3 000 Ft/fő, 6-14 éves korig és nyugdíjasoknak 1 500 Ft (a túra akár már három fő résztvevőtől is indul, minimum díj 9 000 Ft/túra).

Előzetes bejelentkezés szükséges! Kérjük, jelentkezésénél pontosan adja meg nevét és elérhetőségét!

“Aki korán kel, madarat lel!” Tapasztalatból mondjuk: megéri “kikászálódni” az ágyból korán reggel, mert tanúi lehetünk annak, miként ébredezik a természet! Kiváló minőségű KOWA-spektív és távcső segítségével betekinthetünk az itt fészkelő madarak életébe. Látunk gulipán illetve nyári lúd fiókákat, amint épp eltanulják szüleiktől, hogyan kell élelem után kutatni. Megtapasztaljuk, hogy a pusztaság nem is pusztaság, hanem teli van zsibongó élettel! A programot egy kisebb reggelivel zárjuk.

Jelentkezés és információ:
Tislér Diána
Tel.: +36/70/229-84-83
E-mail: tislerdiana@gmail.com
www.fertotajtura.hu

Tízforrás Tekergő 2018

Tízforrás Tekergő 2018

Időpont: 2018. július 14. (szombat) 09:00 óra
Találkozás: Hegykő, Szabadtéri színpad
Részvételi díj: 4 500 Ft/fő

60 kilométer vezetett túra
Útvonal: Hegykő – Fertőrákos Mithrasz szentély – Ruszt – Fertőrákos kőfejtő – Hegykő.

Hegykőn találkozunk a Tízforrás Fesztivál szabadtéri színpadánál, majd Fertőhomok irányába indulunk a nemrég átadott Fertő tó kerülő kerékpárúton. Balf után csodálatos panoráma tárul elénk, szőlősorok között tekeregve érkezünk Fertőrákos római kori nevezetességéhez, a Mithrasz szentélyhez. Rövid pihenő után, Fertőmeggyes érintésével jutunk el a gólyák városának is nevezett Rusztra. Itt egy hosszabb pihenőt tartva, 1-1,5 órás szabad program keretében felfedezhetitek a várost, a csodálatos főteret a gólyákkal, esetleg egy rövid ebéd is beleférhet a hangulatos éttermek valamelyikében egy korty kiváló ruszti borral. Kellemes pihenőnk után indulunk vissza Fertőrákosra, ahol a kőfejtőben már vár minket a tárlatvezető, hogy segítségével járjuk végig a természeti, kőzettani és őslénytani értékeket bemutató kiállítást. A tárlatvezetés közben frissítővel és egy kis harapnivalóval kedveskedünk a túrán résztvevőknek. Fertőrákos után ismét a soproni borvidéken kanyarogva jutunk vissza Hegykőre a Tízforrás fesztiválra.

http://www.fertotekergo.hu/index.php
https://www.facebook.com/events/285804708627640/

Lovaskocsikázás Lászlómajorba

Lovaskocsikázás Lászlómajorba

Időpont: 2018. július 21. (szombat) 09:00-14:00 óra
Találkozás: Hegykő, Termálfürdő parkoló
Részvételi díj: 5 000 Ft/fő, 6-14 éves korig és nyugdíjasoknak 2 500 Ft, de minimum 75 000 Ft/túra.

Előzetes bejelentkezés szükséges! Kérjük, jelentkezésénél pontosan adja meg nevét és elérhetőségét!

A lovaskocsi útja Hegykőtől egészen Lászlómajorig, a Hanság-főcsatornáig vezet. Az érdeklődő rendhagyó túrán ismerkedhet a Fertő-Hanság Nemzeti Park fokozottan védett területeivel, KOWA-spektív segítségével nézheti meg közelebbről a madarakat és a legelésző gulyákat. Láthatunk virágba borult réteket, legelésző szürkemarhákat, „szitáló” vércséket vagy akár sasokat is. Lászlómajorban régi magyar háziállatfajtákat és vízimadarakat csodálhatunk. A Bemutató Majorságban a résztvevők helyi termékekből kapnak frissítő italt és kóstolót.

Jelentkezés és információ:
Tislér Diána
Tel.: +36/70/229-84-83
E-mail: tislerdiana@gmail.com
www.fertotajtura.hu

Kenutúra a nádasban

Kenutúra a nádasban

Időpont: 2018. július 14. (szombat) 9:00-12:00 óra
Időpont: 2018. július 17. (kedd) 9:00-12:00 óra
Időpont: 2018. július 19. (csütörtök) 9:00-12:00 óra
Időpont: 2018. július 21. (szombat) 9:00-12:00 óra
Találkozás: Balf és Fertőrákos között, a Csárdakapui-csatornánál (GPS: 47°40’41.95 N / 16°40’38.48 E)
Részvételi díj: 3.000 Ft/fő, 6-14 éves korig 1.500 Ft/fő. A program meghatározott résztvevőszámmal indul! Előzetes bejelentkezés szükséges!

A Fertő zegzugos csatornáinak és a nádasba záródott belső tavainak az élővilágát fedezzük fel a Vízi Rence Túraútvonalon haladó kenutúra alkalmával. A 3 órás program során a nádas mocsár vízi ösvényének érdekes mocsári növényeivel és a nádas rejtekében élő állatokkal találkozhatunk utunk során.

Jelentkezés és információ:
Fertő-Hanság Nemzeti Park, Információs iroda és Ajándékbolt, Kócsagvár, Sarród
Tel.: +36-06/99-537-620
E-mail: info@fhnp.kvvm.hu

Szolár hajóval a Fertőn

Szolár hajóval a Fertőn

Időpont: 2018. július 14. (szombat) 10:00 – 11:30 óra
Időpont: 2018. július 17. (kedd) 15:00 – 16:30 óra
Időpont: 2018. július 17. (kedd) 18:00 – 19:30 óra
Időpont: 2018. július 19. (csütörtök) 15:00 – 16:30 óra
Időpont: 2018. július 19. (csütörtök) 18:00 – 19:30 óra
Időpont: 2018. július 21. (szombat) 10:00 – 11:30 óra
Találkozás: Hansági-főcsatorna parkolója (GPS: 47°40’42.01”N / 16°50’53.45”E).
Részvételi díj: 3.000 Ft/fő, de minimum 15.000 Ft/túra. Maximális résztvevőszám: 8 fő/hajó. Előzetes bejelentkezés szükséges!

A sajátos hangulatú program során a nádasok és öblözetek ébredő vadvilága ismerhető meg szakavatott vezetővel.

Jelentkezés és információ:
Fertő-Hanság Nemzeti Park, Információs iroda és Ajándékbolt, Kócsagvár, Sarród
Tel.: +36-06/99-537-620
E-mail: info@fhnp.kvvm.hu

Reggeli kenutúra

Reggeli kenutúra

Időpont: 2018. július 16. (hétfő) 7:00 – 10:00 óra
Időpont: 2018. július 18. (szerda) 8:00 – 11:00 óra
Időpont: 2018. július 19. (csütörtök) 7:00 – 10:00 óra
Találkozás: Balf és Fertőrákos között, a Csárdakapui-csatornánál (GPS: 47°40’41.95 N / 16°40’38.48 E)
Részvételi díj: 4500 Ft/fő. A program meghatározott részvevőszámmal indul. Előzetes bejelentkezés szükséges!

A Reggeli kenutúrán még a nagy meleg előtt ismerhetjük meg Közép-Európa legnagyobb nádas élőhelyét a Fertő zegzugos csatornáin és belső tavain keresztül. Ezen túránkat kizárólag egy nagy kenuval (max. 8-9 fő) indítjuk, hogy az érdeklődőket a lehető legközelebb hozhassuk a természethez.

A túrát a Natura ÖKOTÚRÁK Kft. szervezi. A részvétel feltétele az előzetes jelentkezés, legalább egy nappal a program előtt! Ezt megtehetik telefonon, vagy írásban a Natura ÖKOTÚRÁK elérhetőségein. Bizonytalan időjárási körülmények esetén a túra elmarad, erről időben értesítjük kedves vendégeinket! A programok részvételi díját a túravezetés helyszínén a túra vezetőjénél lehet fizetni, készpénzben.

Jelentkezés és információ:
Natura ÖKOTÚRÁK Kft. (Molnár Balázs)
Sopron, Várkerülret 24.
Tel.: +36-30/9866-488
E-mail: na-tura@na-tura.hu
www.na-tura.hu

Naplementei kenutúra

Naplementei kenutúra

Időpont: 2018. július 16. (hétfő) 17:30-20:30 óra
Időpont: 2018. július 18. (szerda) 17:30-20:30 óra
Találkozás: Balf és Fertőrákos között, a Csárdakapui-csatornánál (GPS: 47°40’41.95 N / 16°40’38.48 E)
Részvételi díj: 4500 Ft/fő. A program meghatározott részvevőszámmal indul. Előzetes bejelentkezés szükséges!

A Naplementei kenutúrán a meleg nyári nap után, az alkonyatkor megélénkülő nádas élővilágát ismerhetjük meg a Fertő zegzugos csatornáin és belső tavain keresztül. A túrára kora este indulunk, hogy naplementei fényekbe gyönyörködhessünk Közép-Európa legnagyobb nádas élőhelyébe.
Ezen túránkat kizárólag egy nagy kenuval (max. 8-9 fő) indítjuk, hogy az érdeklődőket a lehető legközelebb hozhassuk a természethez.

A túrát a Natura ÖKOTÚRÁK Kft. szervezi. A részvétel feltétele az előzetes jelentkezés, legalább egy nappal a program előtt! Ezt megtehetik telefonon, vagy írásban a Natura ÖKOTÚRÁK elérhetőségein. Bizonytalan időjárási körülmények esetén a túra elmarad, erről időben értesítjük kedves vendégeinket! A programok részvételi díját a túravezetés helyszínén a túra vezetőjénél lehet fizetni, készpénzben.

Jelentkezés és információ:
Natura ÖKOTÚRÁK Kft. (Molnár Balázs)
Sopron, Várkerülret 24.
Tel.: +36-30/9866-488
E-mail: na-tura@na-tura.hu
www.na-tura.hu

Éjszakai túra Hegykő határában

Éjszakai túra Hegykő határában

Időpont: 2018. július 16. (hétfő) 21:00-23:00 óra
Időpont: 2018. július 19. (csütörtök)21:00-23:00 óra
Találkozás: Hegykő, Szent Mihály templom
Túra hossza: 4km
Részvételi díj: 2 500 Ft/fő, 6-14 éves korig és nyugdíjasoknak 1 500 Ft

Éjszakai túránk során hallásunk és szaglásunk segít minket a tájékozódásban, illetve persze Dia- a túravezető, aki az éjszakai élet szárnyas, négylábú és egyéb élőlényeivel ismertet meg minket. Habár lesz egy kis Holdfény – zseblámpát vagy fejlámpát hozzunk magunkkal.

Jelentkezés és információ:
Tislér Diána
Tel.: +36/70/229-84-83
E-mail: tislerdiana@gmail.com
www.fertotajtura.hu

Napfelkeltei kenutúra

Napfelkeltei kenutúra

Időpont: 2018. július 17. (kedd) 4:30-7:30 óra
Időpont: 2016. július 18. (szerda) 4:30-7:30 óra
Találkozás: Balf és Fertőrákos között, a Csárda csatornánál (GPS: 47°40’41.95 N / 16°40’38.48 E)
Részvételi díj: 4900 Ft/fő. A program meghatározott részvevőszámmal. Előzetes bejelentkezés szükséges!

A Napfelkeltei kenutúrán az ébredező nádas élővilágát ismerhetjük meg a Fertő zegzugos csatornáin és belső tavain keresztül. A túrára még sötétben indulunk, hogy a páratlan szépségű napfelkeltét a Fertő nádasából csodálhassuk meg.
Ezen túránkat kizárólag egy nagy kenuval (max. 8-9 fő) indítjuk, hogy az érdeklődőket a lehető legközelebb hozhassuk a természethez.

A részvétel feltétele az előzetes jelentkezés, legalább egy nappal a program előtt! Ezt megtehetik telefonon, vagy írásban a Natura ÖKOTÚRÁK elérhetőségein. Rossz, viharos időjárási körülmények esetén a túra elmarad, erről időben értesítjük kedves vendégeinket! A programok részvételi díját a túravezetés helyszínén a túra vezetőjénél lehet fizetni, készpénzben.

Jelentkezés és információ:
Natura ÖKOTÚRÁK Kft. (Molnár Balázs)
Sopron, Várkerülret 24.
Tel.: +36-30/9866-488
E-mail: na-tura@na-tura.hu
www.na-tura.hu

Éjszakai túra Hegykő határában

Éjszakai túra Hegykő határában

Időpont: 2018. július 16. (hétfő) 21:00-23:00 óra
Időpont: 2018. július 19. (csütörtök)21:00-23:00 óra
Találkozás: Hegykő, Szent Mihály templom
Túra hossza: 4km
Részvételi díj: 2 500 Ft/fő, 6-14 éves korig és nyugdíjasoknak 1 500 Ft

Éjszakai túránk során hallásunk és szaglásunk segít minket a tájékozódásban, illetve persze Dia- a túravezető, aki az éjszakai élet szárnyas, négylábú és egyéb élőlényeivel ismertet meg minket. Habár lesz egy kis Holdfény – zseblámpát vagy fejlámpát hozzunk magunkkal.

Jelentkezés és információ:
Tislér Diána
Tel.: +36/70/229-84-83
E-mail: tislerdiana@gmail.com
www.fertotajtura.hu

Szolárhajózás a Fertőre lovaskocsikázással és madárlessel

Szolárhajózás a Fertőre lovaskocsikázással és madárlessel

Időpont: 2018. július 20. (péntek) 14:00-17:00 óra
Időpont: 2018. július 21. (szombat)14:00-17:00 óra
Találkozás: Sarród, Kócsagvár (Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság)
Részvételi díj: 5 500 Ft/fő, 6-14 éves korig és nyugdíjasoknak 3 500 Ft
Minimum díj 45 000 Ft/túra

Ismerje meg a Fertő tavat közelebbről! A programot a Kócsagvárban indítjuk, ahol általánosságban hallunk a tájról. Utána lovaskocsira pattanunk, hogy a Fertő-Hanság Nemzeti Park szolárhajójával kihajózzunk a Fertő tó nyílt vízére. Emellett madarászkodunk; a szikes tavak madárvilágával ismerkedünk meg. Ez időtájban sok fiókát láthatunk, virágba borult réteket, ezeken legelésző szürkemarhagulyát illetve színpompás pillangókat..

Jelentkezés és információ:
Tislér Diána
Tel.: +36/70/229-84-83
E-mail: tislerdiana@gmail.com
www.fertotajtura.hu

Schéner Mihály festőművész kiállítása - megnyitó

Schéner Mihály festőművész kiállítása – megnyitó

2018. július 13. (péntek) 18.00 óra
Hegykő, Tornácos Ház
Belépő: ingyenes.

Schéner Mihály (1923 – 2009) 1942-től tanult a Képzőművészeti Főiskolán, mestere Rudnay Gyula volt, 1943-tól vett részt kiállításokon, de önálló tárlata csak 1962-ben nyílt először. A 60-as évek közepétől többször járt tanulmányúton külföldön, hosszabb időt töltött Párizsban és Stockholmban, sikeres kiállításai voltak Londonban. Festmények mellett készített grafikákat, szobrokat, kerámiákat, sőt báb- és díszlettervezéssel is foglalkozott. Jellegzetes stílusában felhasználta a mézeskalács formákat, népi motívumokat. Munkássága elismeréseként Érdemes Művész (1984), Kiváló Művész (1989) címet, Munkácsy-díjat (1978) és Kossuth-díjat (1995) kapott. Tagja volt a Magyar Művészeti Akadémiának és a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémiának. Művei a Nemzeti Galériában, Székesfehérváron és Szombathelyen találhatóak. Festészetét expresszionista hevület és szürrealisztikus hatás jellemezte. Festményeinek színgazdagságát és színharmóniáját a geometrikus szerkesztés mentén teremtette meg, fehérjei, sárgái, pirosai mögött a nagybányai és a nagyalföldi fények derűje ragyogott. Neoavantgárd expresszív jellegű szürreális alkotásai a 20–21. század egyik jeles művészegyéniségévé avatták.

A kiállítás megnyitóján köszöntőt mond: Szigethi István polgármester. A kiállítást megnyitja: P. Szabó Ernő művészettörténész, az Új Művészet főmunkatársa.

A kiállítás a Horváth & Lukács Galéria szervezésében jött létre. Látogatható a fesztivál ideje alatt naponta 10:00-20:00 óra között.

Hegykői Művésztelep alkotásaiból összeállított kiállítás - megnyitó

A Hegykői Művésztelep alkotásaiból összeállított kiállítás megnyitója

2018. július 14. (szombat) 17.00 óra
Fertőhomok, tájház
Belépő: ingyenes.

Hegykőn, a János bácsi házában az Önkormányzat, és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete együttműködésében negyedik alkalommal kerül megrendezésre 2018. július 6. és 14. között az a művésztelep, amelyre Hornyák Evelin, Laczkó Andrea, Luzsicza Árpád Lajos festőművészek; Tóth Pitya István grafikusművész, Vanyur István szobrászművész, és Baky Péter grafikus, festőművész kapott meghívást.

A kiállítás megnyitóján köszöntőt mond Horváth Attila polgármester. A kiállítást megnyitja: Baky Péter grafikus, festőművész, a művésztelep vezetője.

A kiállítás látogatható a fesztivál ideje alatt naponta 10.00-12.00 és 13.00-18.00 óra között.

Sarródi Tájház – Utazás a múltba

Sarródi Tájház – Utazás a múltba

2018. július 13-15., naponta 9.00 – 17.00 óra
2018. július 17-22., naponta 9.00 – 17.00 óra
Sarród, tájház
Belépő: a Tízforrás Fesztivál programjaira jegyet vagy bérletet váltó látogatóknak a fesztivál ideje alatt ingyenes

A Sarródi Tájházban régmúlt idők emlékei, hűvös szobák, régi illatok, emlékezetes időutazás várja.
Betekinthet egy közel száz éve élt család mindennapjaiba, a fertei halászok, parasztok, kisdobosok, kézművesek, summások világába. Láthatja az ezer évvel ezelőtti Fertő-tájat, lápok, mocsarak, szárazulatok életét, hol egy őskori kőbalta, hol egy római cserép, hol egy középkori gyertyatartó képében.

Információ:
Kemenár Katalin
Tel.: +36/70/456-80-37
E-mail: tajhaz@sarrod.hu
www.sarrodtajhaz.hu

Kézműves foglalkozások

Kézműves foglalkozások

Időpont: 2018. július 16-20. (hétfő-péntek) 9:00-12:00 és 14:00-17:00 óra
Helyszín: Fertőhomok, Tájház
Belépő: ingyenes

A bemutatókat tartó kézműves mesteremberek a népművészet hangulatába és tárgykultúrájába vezetik be a látogatót. Megismertetik az egyszerű technikákat, leültetik és bevonják az érdeklődőt, aki így aktív részese lehet annak a folyamatnak, amelyre kíváncsi és képes.

A bemutatásra kerülő kézműves és népművészeti tevékenységek: gyöngyfűzés, textilfestés, gyertyamártás, nemezelés, szövés, hangszerkészítés (síp nádból és vesszőből), vesszőfonás, csont- és szarufarágás, fafaragás, agyagmunkák, játékkészítés (vesszőből, sásból, gyékényből, csuhéból, stb.), íjászat (honfoglalás kori íj szerkezetének, használatának bemutatásával), népzene, néptánc. A tevékenységekbe bárki – legyen akár gyermek, vagy felnőtt -, bármikor bekapcsolódhat, akár csak egy órácskára is.

A programot a Fertő-Hanság Kulturális Életéért és Kézműves Hagyományaiért Alapítvány közreműködésével bonyolítjuk le.

Kertmozi – 1945

Kertmozi – 1945

Időpont: 2018. július 19. (csütörtök) 22.00 óra
Helyszín: Hegykő, Fenc-ház
Belépőjegy: 800,- Ft (elővételben 560 Ft)

„A világháború úgy megforgatta az embereket a mocsokban, hogy ma is érezni a szagát, azon frissiben pedig még erősebb volt. Török Ferenc 1945 című filmje briliáns alkotás.”
(Bodnár Judit Lola).

Magyar filmdráma, 91 perc, 2017.
Rendező: Török Ferenc
Forgatókönyvíró: Szántó T. Gábor, Török Ferenc,
Író: Szántó T. Gábor
Operatőr: Ragályi Elemér
Zene: Szemző Tibor
Vágó: Barsi Béla
Producer: Angelusz Iván, Reich Péter, Török Ferenc

Szereplők: Rudolf Péter, Tasnádi Bence, Sztarenki Dóra, Szabó Kimmel Tamás, Nagy-Kálózy Eszter, Szirtes Ági, Szarvas József, Angelus Iván, Znamenák István, Terhes Sándor, Székely B. Miklós

1945 augusztus 12, 11 óra. Titokzatos szállítmányukkal két fekete ruhás, fekete kalapos idegen jelenik meg egy magyar falu vasútállomásán. A falu népe az orosz megszállás árnyékában a jegyző fiának esküvőjére készül, de a menyasszony korábbi vőlegénye is hazatér a hadifogságból. Néhány óra alatt minden megváltozik. Titkok, bűnök, számvetés, szerelem, árulás, szembesítés…

A vetítést követően beszélgetés a film rendezőjével, Török Ferenccel.

A filmet 2017-ben mintegy 50 nemzetközi fesztiválon vetítették, ebből 18 alkalommal versenyszekcióban, 18 díjat nyerve.

Helyi piac és kézműves vásár a Vidék Minősége jegyében

Helyi piac és kézműves vásár a Vidék Minősége jegyében

Időpont: 2018. július 21. (szombat) 07.00-18.00 óra
Helyszín: Hegykő, Széchenyi Ödön park
Belépő: ingyenes

„A ma embere beéri az áruval. Régen a műtárgy volt a köznapi használati cikk, az emberek személyes viszonyban éltek a tárgyakkal, építményekkel, melyeket használtak és az ételekkel, melyeket fogyasztottak.”
(Márai Sándor).

A többszáz éve értéket teremtő kezek munkái mindennapjaink életminőségét határozzák meg. A Fertő-táj és az Alpokalja kézművesei, művészei, kisiparosai ápolják a régi hagyományokat, régi és új eljárások alapján egyaránt azért dolgoznak, hogy otthonainkba, közvetlen környezetünkbe a legautentikusabb használati és dísztárgyak kerülhessenek. A „Vidék Minősége Alpokalja-Fertő táj” védjegyet csak azok a kézműves vállalkozások, művészek, iparművészek nyerik el, akik élen járnak a környezettudatos gazdálkodás és feldolgozás terén, kiváló minőségű termékük van, egymással együttműködnek, helyben lakókat foglalkoztatnak, betartják az esélyegyenlőségi elveket, társadalmi és szociális felelősségvállalásuk segíti az Alpokalja-Fertő táj településeinek fejlődését.

Ipcamlive.com

A fesztivál belépődíjas előadásaira jegyek a helyszínen a kezdést megelőző fél órától-, továbbá elővételben az alábbi helyszíneken vásárolhatók.

2018. évi jegyárak

Koncert és előadás Jegyár helyszínen Jegyár elővételben
Fesztiválbérlet az összes koncertre és előadásra: 15.000 Ft Megveszem
Besh o drom és Szalóki Ági 2.800 Ft 1.960 Ft Megveszem
Szakcsi Lakatos Béla és a Rákfogó 2.800 Ft 1.960 Ft Megveszem
Dés László – Nagy utazás 3.600 Ft 2.520 Ft Megveszem
Nikola Parov Quartet és Herczku Ágnes 2.800 Ft 1.960 Ft Megveszem
Hahó Együttes 1.800 Ft 1.260 Ft Megveszem
Hiperkarma 2.800 Ft 1.960 Ft Megveszem
Pusztai Antal gitárművész 1.800 Ft 1.260 Ft Megveszem
Nana Vortex 1.800 Ft 1.260 Ft Megveszem
Vad Fruttik 3.600 Ft 2.520 Ft Megveszem
Péterfy Bori & Love Band 2.800 Ft 1.960 Ft Megveszem
Szeder 1.800 Ft 1.260 Ft Megveszem
Kegye János pánsípművész 1.800 Ft 1.260 Ft Megveszem
Budapest Bár 3.600 Ft 2.520 Ft Megveszem
Kertmozi – 1945 800 Ft 560 Ft Részletek


A koncertekre, előadásokra elővételben belépőjegyet, továbbá fesztiválbérletet online is lehet vásárolni. Az online vásárlás felülete elérhető az adott program melletti „megveszem online” linkre kattintva, vagy a Jegyek és fesztiválbérlet menüből.
Jegyek elővételben Hegykő Község Önkormányzata Hivatalában, 2018. június 25-től hétfőtől-csütörtökig naponta 13.00 és 16.00 óra, pénteken 10.00 és 13.00 óra között, továbbá július 2-től a Tízforrás Házikóban hétfőtől-péntekig 16.00 és 19.00 óra, szombaton és vasárnap 9.00 és 12.00 óra, valamint 16.00 és 19.00 óra között is vásárolhatók.

Hegykő Község Önkormányzatának Hivatala

9437 Hegykő, Iskola u. 1.
Tel.: +36-99/540-005 Tel./Fax: +36-99/540-006
e-mail: rendezveny@hegyko.hu

Tízforrás Házikó

9437 Hegykő, Széchenyi Ödön park (pizzéria mellett)

Az elővételben történő jegyvásárlásra árkedvezményt biztosítunk. Az adott előadásra elővételben jegyet vásárolni a koncertet, előadást megelőző napig lehet. A helyszínen kizárólag az adott előadásra lehet – teljes árú – jegyet vásárolni.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a belépődíjas programok kizárólag belépőjeggyel látogathatók. A belépőjegy váltási kötelezettség 14 éven felüli gyermekekre, nyugdíjasokra és felnőttekre egyaránt vonatkozik. 14 éves kor alatt az előadások ingyenesen látogathatók, azonban az adott előadás jellegére figyelemre kérjük, hogy a kisgyermekek viselkedésükkel ne zavarják a közönséget és a produkciót.

A nézőtéri helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik!

A belépőjegyet az előadás végéig kérjük megőrizni, azt az előadás helyszínén kérésre bármikor fel kell tudni mutatni. A 14 éven aluli gyermekek vitás esetben diákigazolvánnyal, személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel igazolhatják életkorukat.

Az ökotúrák részvételi díját a helyszínen kell megfizetni, ezekre elővételi kedvezményt nem áll módunkban biztosítani, és ezekre a fesztiválbérlet sem vonatkozik.

A kiállítás megnyitókon történő részvétel és a kiállítások látogatása ingyenes.

Tájékoztatjuk közönségünket, hogy a szabadtéri rendezvényhelyszínek közül Hegykőn a Szabadtéri színpadra tervezett előadások esős időben sem maradnak el, mivel a színpad fedett. Ilyen esetben kérjük, hozzanak magukkal esőkabátot!

Viharos időben, vagy egyéb szélsőséges időjárási körülmények esetén, vagy bármely okból, ha az előadás nem tartható meg, vagy azt a kezdést követő 20 percen belül meg kell szakítani, és 60 percen belül nem sikerül folytatni, a megvásárolt belépőjegyek vételárát – a jegy ellenében – visszatérítjük. Amennyiben az előadás megkezdődik és abból legalább 20 perc eltelt, de az előadás bármilyen okból nem folytatható, a belépőjegyek árát nem áll módunkban visszatéríteni.

Tavalyi (2017 évi) Tízforrás Fesztivál programját itt tekintheti meg
Tavalyielőtti (2016 évi) Tízforrás Fesztivál programját itt tekintheti meg
A 2015 évi Tízforrás Fesztivál programját itt tekintheti meg
A 2014 évi Tízforrás Fesztivál programját itt tekintheti meg

Hasznos volt a cikk? Ossza meg másokkal is!