Tízforrás Fesztivál 2013

A 2013-as Tízforrás Fesztivál fellépői, koncertjei:

Belmondo

Belmondo

Időpont: 2013. július 12. (péntek) 19:30 óra
Helyszín: Hegykő, Szabadtéri színpad
Belépő: 1.600 Ft (elővételben 1.120 Ft)

Az együttes tagjai: Szabó László (gitár), Czutor Zoltán (ének, gitár), Domján Gábor (basszusgitár), Koltay Kurszán (zongora), Fekete Jammal János (beatbox, dob).

Jó értelemben vett popzene, ami után még tükörbe lehet nézni. Stílusuk saját meghatározásuk szerint „beatmetál”. Ebbe a sokszínűségbe belefér a Beatles és Beck, a britpop és a hiphop, a funk, a soul és a rock, a képzett zenészek megfontoltsága és a vadulás, az érzelmesség és a vitriolos humor.

A Belmondo elsősorban koncertzenekar és létezésének közel 6 éve alatt minden évben növelték élő fellépéseik számát. Előadásaikon garantált a jó hangulatú élcelődés, a gegek és fricskák, szövegeik egyszerre elgondolkodtatóak és humorral fűszerezve tartanak tükröt a közönségnek.

A zenekar fő profilja a leginkább saját dalokból álló koncert, de szívesen adnak olyan műsort, melyben ikonikus zenei kedvencük, a Beatleas számainak harapósabb átdolgozásai is hallhatók – miként az lesz Hegykőn is…

Legnépszerűbb dalaik: Szabadon, Drága lányok, Mikor, Nőj már fel, Szájalok, Emelt díjas lányok

Fotók a koncertről….

Aratóverseny

Aratóverseny

Időpont: 2013. július 13. (szombat) 08:00 óra
Helyszín: Sarród, Tájház
Belépő: ingyenes

08:00 óra: gyülekező a Tájház udvarán
08:15 óra: megfelelő mennyiségű aratópálinka elfogyasztása.
08:30 óra: indulás a mezőre aratásra (ki szekéren, ki kerékpáron, ki gyalog)
08:40 óra: az aratók és a gabona megáldása; aratás – marokszedés – kévekötés
10:.00 óra: a kévék kepébe rakása (hogy a gyerekek is tudják, hogy mi az), aratókoszorú készítése, visszatérés a Tájházba, ebéd
11:00 óra: az aratás befejezése, a bírák kihirdetik kik voltak a legügyesebbek aratók, evés, ivás, egy kis tánc

A szervezők várják aratóbandák jelentkezését!

További információ: www.sarrodtajhaz.hu Tel.: Kemenár Katalin +36-70/4568037

Musical-est

Musical-est

Időpont: 2013. július 13. (szombat) 19:30 óra
Helyszín: Hegykő, Szabadtéri színpad
Belépő: ingyenes

A Hegykői Musical-szeminárium növendékeinek előadása. Tizennyolcadik alkalommal kerül sor július 8. és 13. között Hegykőn arra a nemzetközi musical-szemináriumra, amelyen a bécsi zenei konzervatóriumba (Vienna Konservatorium) felvett diákok minden évben más és más musical darabbal készülnek. Munkájuk eredménye ez az előadás, amelyen a nagyközönség elé tárják produkciójukat.

Fotók az előadásról…

Zagar

Zagar

Időpont: 2013. július 14. (vasárnap) 19:30 óra
Helyszín: Hegykő, Szabadtéri színpad
Belépő: 1.800 Ft (elővételben 1.260 Ft)

Az együttes tagjai: Zságer Balázs (ének, billentyűk), Ligeti György (ének, gitár), Zságer-Varga Ákos (basszusgitár), Solymosi Vilmos (scratch), Lázár Tibor (dob)

Létezik egyensúly az elektronika és a hangszerek, a monotónia és a szólók, az underground zene és a könnyen emészthető dallamok között. A Zagar a hazai elektronikus színtér nemzetközileg is ismert formációja, amely a rock, az elektronikus zenék és a modern tánczenék különös és összetéveszthetetlen fúzióját műveli.

Zságer Balázs, az együttes frontembere szerint eddigi munkái során a 60-as évek pszichedelikus korszaka, a jazz, Michael Franks, Antonio Carlos Jobim, a Kraftwerk, Jean Michel Jarre, a Radiohead, Fellini, Kubrick, Huszárik Szindbádja, Terry Gilliam Brazil című filmje, Oscar Wilde, a Commodore 64-es játékok, a régi kelet-európai rajzfilmek, a képregények, az E.T., a Galaktika magazinok illusztrációi és lánya rajzai inspirálták.

Legnépszerűbb dalaik: Wings Of Love, Taste of Snow, Bossa Astoria, Escape from the Earth

Fotók a koncertről…

Kertmozi – Aglaja

Kertmozi – Aglaja

Időpont: 2013. július 14. (vasárnap) 22.00 óra
Helyszín: Hegykő, Fenc-ház
Belépő: 600 Ft (elővételben 420 Ft)

Rendező: Deák Krisztina
Író: Aglaja Veteranyi. Operatőr: Máthé Tibor. Szereplők: Ónodi Eszter (Sabine), Bogdán Zsolt (Tandarica), Kamarás Iván (Milo), Móga Piroska (Aglaja), Jávor Babett (Aglaja ötéves korában).

A filmet követően beszélgetés a film címszereplőjével, Móga Piroskával.

Az igaz történetben egy magyar-román cirkuszi mutatványos család a jobb élet reményében nyugatra menekül Ceausescu Romániájából a múlt század nyolcvanas éveinek elején. Ha porondon akarnak maradni, egy különleges mutatvánnyal kell kirukkolniuk. A mama, Sabina kidolgozza a mutatványt, melyben a saját haján lóg a kupolában, miközben égő fáklyákkal zsonglőrködik. A kislánya, Aglaja minden este attól retteg, hogy a mamáját baleset éri. Ez a rettegés átszövi egész életét, pedig egyszer majd ő lép a helyébe.

Az alkotás mindhárom kategóriában, amelyben jelölést kapott, elnyerte az Arany Nimfát, az idén júniusban megtartott monte-carlói televíziós filmfesztiválon. Így a legjobb tévéfilmnek, a legjobb rendezőnek és a legjobb női főszereplőnek (Ónodi Eszter) járó díjat megkapva, minden idők egyik legnagyobb televíziós sikerét érte el a film.

A szintén júniusban, Sztara Zagorában (Bulgária) megrendezett nemzetközi filmfesztivál zsűrije a legjobb női alakítás díját Aglája megformálásáért a fiatal színésznőnek, Móga Piroskának ítélte.

Halász Judit

Halász Judit

Időpont: 2013. július 15. (hétfő) 18:00 óra
Helyszín: Hegykő, Szabadtéri színpad
Belépő: 1.800 Ft (elővételben 1.260 Ft)

Az együttes tagjai: Halász Judit (ének), Anti Tamás (kusztikus gitár, mandolin, ének), Bartha Tibor (billentyűsök, hegedű, furulya, ének), Födő Sándor (basszusgitár, ének), FODO (dob, ütőhangszerek), Móricz Mihály (gitár, ének)

„Gyerekeknek csinálni színházat, vagy bármit, mindig egy kicsit másodrangú dolognak számított. Senkit nem érdekelt igazán. Én viszont komolyan vettem, mert láttam, hogy engem is komolyan vesznek a kicsik. Megpróbáltunk minden lemezzel valamit elmondani, valamit megmagyarázni. {…} Aztán jó pár évvel ezelőtt eljött az az idő, amikor észrevettem, hogy felnőttek azok a gyerekek, akiknek az első két-három lemezt készítettük, és akkor elhatároztam, hogy továbbra is énekelni fogok nekik. Ezért ma már nem kizárólag a gyerekeknek, hanem a családoknak énekelek – a koncerten meg a lemezeimen is.”
(Halász Judit – origo.hu)

Több mint, 80 színházi szerep, 31 játékfilm, 28 tévé-, rajz- és animációs film, 23 hanglemez… Kossuth-és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, énekesnő. A Magyar Köztársaság Érdemes Művésze, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Legnépszerűbb dalai: Micimackó, Ákom Bákom, Sehallselát Dömötör, Csiribiri, Mit tehetnék érted, Állatkerti útmutató, Boldog születésnapot

Fotók a koncertről…

Takáts Eszter

Takáts Eszter Trió

Időpont: 2013. július 16. (kedd) 19:30 óra
Helyszín: Hegykő, Fenc-ház
Belépő: 1.200 Ft (elővételben 840 Ft)

Az együttes tagjai: Takáts Eszter (ének, gitár), Szalay Tamás (nagybőgő), Bakai Márton (hegedű)

„Sokan mondják a zenémre, hogy utazós hangulata van, pedig igazából csak fejben számítok nagy csavargónak, az életben bátortalanabb vagyok. A zene amúgy is sok mindent pótol. Lassan ott tartok, hogy ez az egyetlen út. Mert szinte minden más, ami átlagemberként hiányzik az életemből, csak addig hiányzott, amíg másokhoz mértem magam. Nemrég döntöttem, eleget szenvedtem, most már inkább élvezni akarom azt, ami vagyok. Az új életfelfogásom: csömörből gyönyörbe.”
(Takáts Eszter)

„Takáts Eszter a példa arra, hogy utcákon, tereken, Pécs alkoholgőzös kohóiban szökik szárba igazán. Eszter hosszú komolyzenei kaland után inkább a megérzéseire hallgatott, gitárt fogott, ösztönből kibuggyanó dalaival bejárta a grazi, zadari, szegedi, pécsi kohókat, utcákat, tereket, mígnem Tea Culpa nevű duójával 2005-ben megnyerte a Veszprémi Utcazene Fesztivált. Karcos alt hangja szétfeszíti a „gitáros lány” műfaj kereteit. Hol dzsesszel hengerel, hol a poppal flörtöl, hol posztmodern sanzonénekesnő szerepben, vagy folkdalnokként az, aki: Takáts Eszter. Élc, líra, revü, sanzon úgy szólalnak meg azon az alton, hogy aki hallja, valószínűleg nem szabadul. Dúdol, s nevet vele, hiszen játék az egész, s amíg énekel, megérti, játszik ő maga is.”
(Magyar Nemzet)

Legnépszerűbb dalai: Nyári dal, Drága idő, Göröngy dal, Búcsú dal, Hazug lepedő, Idegen

Fotók a koncertről…

Orosz Zoltán

Orosz Zoltán és barátai

Időpont: 2013. július 17. (szerda) 19:30 óra
Helyszín: Hegykő, Szabadtéri színpad
Belépő: 1.800 Ft (elővételben 1.260 Ft)

Az együttes tagjai: Orosz Zoltán (harmonika), Balogh Zoltán (gitár), Lattmann Béla (basszusgitár), Horváth Kornél (ütőhangszerek)

Orosz Zoltán Emerton- és Artisjus-díjas harmonikaművész koncertje: Szingapúrtól Szibériáig a világ számos pontján koncertezett már, és az észtországi, dániai, finn, belga, norvég, spanyol, olasz és orosz harmonikafesztiválok után duója Bardóczy Attila előadóművésszel a Párizsi Nemzetközi Sanzonversenyen elnyerte a legjobb külföldi előadónak járó első díjat.

A koncerten a legkülönbözőbb zenei stílusokkal ismerkedhet meg a közönség a francia sanzontól a délszláv népzenén át Astor Piazzolla argentin tangójáig, felfedezve mindazt az árnyaltságot, dinamikát és szenvedélyt, ami e hangszert s megszólaltatóját jellemzi. Az „Örömzene” című koncert alkalmával Orosz Zoltán harmonikaművész olyan világszerte ismert és elismert zenei kiválóságokkal muzsikál együtt, mint pl. a gitárvirtuóz Balogh Zoltán, basszusgitáron a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett Lattmann Bélát hallhatjuk, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, ütőhangszereken pedig a Kossuth-díjas Horváth Kornél varázsolja el játékával a közönséget.

A Balkán zenéjét jazzes elemekkel, friss hangszereléssel világzenei rangra emelve szólaltatják meg a koncerten, így a népzenére épülő darabokban meghatározó szerep jut az improvizációnak

Műsoron többek között: Brahms: V. Magyar tánc, A. Piazzolla: Libertango, W. A. Mozart: Török induló, Haris Dzinovic: Jesul dunje procvale, orosz és görög népdalok…

Kertmozi – Jadviga párnája

Kertmozi – Jadviga párnája

2013. július 17. (szerda) 22.00 óra
Helyszín: Hegykő, Fenc-ház
Belépő: 600 Ft (elővételben 420 Ft)

Rendező: Deák Krisztina
Író: Závada Pál. Operatőr: Balogh Gábor. Szereplők: Tóth Ildikó (Jadviga), Bodó Viktor (Ondris), Roman Luknar (Franci), Csomós Mari (Mamovka), Djoko Rosić (Gregor), Ónodi Eszter (Irmus).

A filmet követően beszélgetés Závada Pál íróval.
Závada Pál 1997-ben megjelent, naplóformában írt regénye, a Jadviga párnája egyszerre szerelem-, család- és falutörténet.
A könyvből forgatott film a múlt század tízes-húszas éveibe kalauzol minket, Magyarország szlovákok lakta vidékére. Jadviga (Tóth Ildikó) – vonzó és titokzatos nő – vőlegénye apjának gyámleánya Németországban tanult, és most hazatér Magyarországra, hogy megtarthassák esküvőjüket Ondrissal (Bodó Viktor).

Nászéjszakájukon Jadviga nem tudja odaadni magát Ondrisnak, mert régi szerelmét, Francit nem tudja elfelejteni, de nem ez az egyetlen nehézség, amivel a fiatal párnak meg kell küzdeni. Ondrist behívják katonának, a városi élethez szokott Jadviga pedig nehezen találja fel magát a kis faluban.
A film elnyerte a Salernoi Nemzetközi Filmfesztivál nagydíját, a Magyar Filmszemlén öt különdíjat kapott.

Balázs Elemér Group

Balázs Elemér Group

Időpont: 2013. július 18. (csütörtök) 19:30 óra
Helyszín: Hegykő, Szabadtéri színpad
Belépő: 1.600 Ft (elővételben 1.120 Ft)

Az együttes tagjai: Balázs Elemér (dob), Balázs József (zongora), Szakonyi Milán (ének), Szőke Nikoletta (ének), Lakatos Pecek Krisztián (bőgő), Komjáti Áron – (gitár), Czibere József (ütőhangszerek)

„Balázs Elemér zenéjében mindig is volt valami titokzatosság, valami szavakkal ki nem mondható, valami olyasmi, amit csak Ő és zenekara tud átadni.

Balázs Elemér még az évezredfordulón alapította az ország talán legnépszerűbb, de mindenesetre egyik legegyénibb hangvételű zenekarát. Jazz, ethno, folk fonódik itt össze letűnt évtizedek dalaival és a legváltozatosabb zenei kultúrákkal. Intenzív és expresszív muzsika ez, és legalább ennyire pasztelles. Elmélyült és elmélyülésre sarkalló. Egyszerűen hat és hatással van bárkire, aki hajlandó akár csak egyetlen percig is odaadni magát. Férfi és női énekhang ellenpontozására épített dalközpontú, szokatlan ritmizálású jazz ez, mely egyként hat a lélekre és a rációra.

A Balázs Elemér Group az elmúlt tíz év alatt nemcsak a hazai berkekben, de külföldön is óriási népszerűségre tett szert. A Fonogram-díjas társaság Berlinen, Hágán, Prágán és Bécsen át Londontól Pozsonyig, vagy épp Skopjéig a legnevesebb jazzszínpadokon fordult meg.”
(Radics Gábor – est.hu)

Legnépszerűbb dalaik: Desire, Tales Of The Woods, Delalamm: 1st the 1 (…then the other), Memories, Sweet and Bitter

Rackajam

Ferenczi György és a Rackajam

Időpont: 2013. július 19. (péntek) 19:30 óra
Helyszín: Hegykő, Szabadtéri színpad
Belépő: 1.800 Ft (elővételben 1.120 Ft)
Az együttes tagjai: Ferenczi György (ének, szájharmonika), Apáti Ádám (basszusgitár, szájzongora, vokál), Jankó Miklós (cojon), Kormos Levente (gitár, vokál), Pintér Zsolt (mandolin, gitár, vokál)

„Sok jó zene kis helyen is elfér − mondjuk egy szájharmonikában: Ferenczi György és a Rackajam értelmezésében Jimi Hendrix és Petőfi, a rhytm & blues és a magyar népzene, a Kaláka és Gershwin találkozása nem alkalmi kísérleti zene. A dalok és stílusok keveredése a szájharmonika-király harsány, szívből jövő előadásában a lehető legtermészetesebben hat. Mintha Petőfi eleve Appalache-hegységi népdalnak írta volt a Négyökrös szekér, vagy − talán a Pocsolyába léptem… előzményeként − keserédes blues-balladának a Nem ver meg engem az Isten strófáit.”
(dick17 – index.hu)

A világ egyik legjobb szájharmonikásaként kitüntetett zenész, a Rackajam együttessel 2005-től közösen játszik fúziós zenét, amelyben fontos szerepet tölt be a magyar népzene és világzene. Akusztikus hangszereken adják elő a blues klasszikusokat és saját hangszerelésű dalaikat, számos esetben magyar költők verseit választják dalszövegül, hogy ezzel is népszerűsítsék a költők versbe szedett gondolatait, és a magyar irodalmat.

Legnépszerűbb dalaik: Nem ver meg engem az Isten, Tisza partján, Jáger Jóska balladája, Ki vagyok én, Fűszedő

HAHÓ Együttes

HAHÓ Együttes

Időpont: 2013. július 20. (szombat) 18:00 óra
Helyszín: Hidegség, Toronhegyi-pajta udvara
Belépő: 1.200 Ft (elővételben 840 Ft)

Az együttes tagjai: Gabika (dobos), Balázs (a közönség kedvence, az együttes hangulatfelelőse), Tibor (billentyű), Janó (zeneszerző-énekes)

A Kardos-Horváth Janó underground zenész (Kaukázus, Kafkaz) nevével fémjelzett együttest azzal a gondolattal hozta létre három, fiatal felnőttként gyakorló apuka, hogy a gyerekekkel együtt tudjanak örülni a közös zenélésnek. Ehhez aztán írtak saját dalokat, melyek annyiban térnek el a hagyományosnak nevezhető gyerekzenéktől, hogy egy kicsit benne vannak a jelenkor kihívásai úgy, mint környezetvédelem, tágabban értelmezett ökológiai és zöldgondolkodás.

A zenéken és játékos gyakorlatokon keresztül a gyerekek hallhatnak egyebek közt a globális felmelegedésről, az egészséges táplálkozásról, a tudatos vásárlásról, a testi és lelki egészségről. A dalok egy lemezzé álltak össze, mely Földlakó címen megjelent, és egy kisgyerek napját kísérik végig. Van bolti bevásárlós dal, bacilusos dal, de énekelnek a Borsófőzelékről és a Biliről is…

kekes kata

Kékes Kata gitárestje

Időpont: 2013. július 20. (szombat) 19:30 óra
Helyszín: Hidegség, Szent András-templom
Belépő: 1 200 Ft (elővételben 840 Ft)

“Huszonöt évvel ezelőtt kezdtem el gitározni, de csak pár éve találtam rá arra, amit egész életemben kerestem, aminek hiánya sokszor kedvemet szegte, s amit még kitűnő tanáraim biztatása, az országos versenyek első díjai, a koncertek utáni gratulációk sem tudtak feledtetni. Aztán az egyik koncert után többen bevallották, hogy könnyeket csalt szemükbe a muzsikám és akkor éreztem én is, először ezen a hosszú úton, hogy megtaláltam…”

Kékes Kata

Kékes Kata zenei tanulmányait a szekszárdi Liszt Ferenc Zeneiskolában kezdte meg Környei Miklós növendékeként. Ezen évek alatt két országos és több megyei verseny első helyezettje volt. Eötvös József és Vas Bence tanárok tanították tovább a pécsi Művészeti Szakközépiskolában, ahol dicsérettel érettségizett, majd felvételt nyert a győri Zeneművészeti Főiskolára, ahol Roth Ede volt tanára. 2003-ban kezdte meg tanulmányait a bécsi Zeneművészeti Egyetemen, ahol kitűnőre diplomázott 2009-ben, megszerezve ezzel a koncertművész diplomát. Jelenleg Sopronban él és tanít.

Műsoron többek között: René Bartoli: e-moll keringő, F. Carulli: Hat kis darab két gitárra, E. Pujol: Románc, Villa-Lobos: Brazil tánc, M. Petrenko: Keringő, Villa-Lobos: Kubai tánc, John W. Duarte: Három keringő (Antonio Lauro emlékére)…

Kékes Kata (gitár)
Továbbá gitáron közreműködik: Kovács Krisztina és Dr. Vargha András.

hegykői tűzoltózenekar

Térzene

Időpont: 2013. július 20. (szombat) 19:00 óra
Helyszín: Hegykő, Szabadtéri színpad
Belépő: ingyenes

Sopron Város Fúvószenekara és a Hegykői Tűzoltózenekar ad kellemes nyár esti térzenét, miközben néhány korsó hűsítő sör is lecsúszhat a még emelkedettebb hangulat érdekében…

Kuzsner Péter

Kuzsner Péter

Időpont: 2013. július 21. (vasárnap) 18:00 óra
Helyszín: Fertőszéplak, Mindenszentek templom
Belépő: 1.200 Ft (elővételben 840 Ft)

Kuzsner Péter zenei tanulmányait Sopron zeneiskolájában kezdte zongoristaként, de később az orgonával – és a Baróti Istvánnal – való találkozás döntött ez utóbbi hangszer mellett. Első mestere éppen az esztergomi főszékesegyház orgonistája lett, ezután a Bécsi Zenei és Előadóművészeti Egyetem hallgatójaként előbb Guido Mayer, majd Wolfgang Capek növendéke lett.

Számos jelentős mestertől tanulhatott mesterkurzusokon, a legkülönfélébb billentyűs hangszereken – közéjük tartozik többek közt Jean Guillou, a párizsi St. Eustache templom és Olivier Latry, a szintén párizsi Notre-Dame székesegyház orgonistája, valamint Spányi Miklós (orgona, fortepiano, csembaló), Malcolm Bilson (fortepiano) és Király Csaba (zongora). Fellépett Magyarország számos városában, így többek közt Sopronban (Liszt Fesztivál), Szombathelyen, Budapesten (Mátyás-templom, Zeneakadémia, Régi Zeneakadémia), továbbá Bécsben, Luxemburgban, Brüsszelben, Strasbourg-ban, Párizsban. Ezen túlmenően ő maga is tanított kurzusokon orgonát (Dunántúli Református Kántorképző, Pápa; Savaria Régi Zene Műhely, Szombathely).

Ghymes

Ghymes

Időpont: 2013. július 21. (vasárnap) 19:30 óra
Helyszín: Hegykő, Szabadtéri színpad
Belépő: 2.400 Ft (elővételben 1.680 Ft)

Az együttes tagjai: Szarka Tamás (ének, hegedű, gitárok, koboz), Szarka Gyula (ének, gitár, basszusgitár, bőgő), Jelasity Péter (szopránszaxofon), Jász András (altszaxofon), Rácz Roland (szintetizátor, nagydob), Kún Csaba (szintetizátor), Lau János (dobok)

A Tízforrás Fesztiválon Summa – „Best of Ghymes” koncert kerül megrendezésre.

„Mára már Ghymes koncertet rendezni egyet jelent Magyarországon a teltházas előadással, akár a legnagyobb, legrangosabb koncerthelyszíneken is.“
(Kelemen László)

„A magyar és kelet-európai népzenei gyökerekre épülő muzsikájuk kimagasló sikereket hozott koncertjeik látogatottságában, lemezeik eladásában, műfaji és művészi megítélésükben egyaránt. {…} Csak visszafelé látszik a kitartó munka eredménye – az a látásmód, mely párosulva tehetséggel és elhivatottsággal költővé érlelte a verskedvelőt, zeneszerzővé a táncházi muzsikust és előadóművésszé csiszolta az egykori pedagógiai főiskolásokat, és ami csak igazán keveseknek jut ki: meghozta a saját, mással össze nem téveszthető hangot, egy egyéni hangzást. {…} Ez az, amire mindig számíthat a közönség, ez az a bizonyosság, mely koncertjeikre elővételben eladja a jegyeket és ez az a művészi hitel, mely arany és platina lemezek sokaságát termeli. Ez az, mely az egyre bővülő Európában biztosan jelzi az eredetet, olyan valami, mint a legjobb valuta – csak magyar!“
(Malek Miklós)

Legnépszerűbb dalaik: Regölés, Csengőcsángó, Messzerepülő, Tánc a hóban, Bazsarózsa, Életvíz, Szerelem

Hasznos volt a cikk? Ossza meg másokkal is!