Menü

TOP_PLUSZ-1.2.1-21-GM1-2022-00082 – Hegykő, Fürdő utca csapadékvíz elvezetés rendezése és a községi játszótér fejlesztése

Hegykő Község Önkormányzata egy olyan komplex, integrált projektcsomag megvalósítását tervezi, amely a település lakosainak javára szolgál, továbbá jelentősen növeli a település népességmegtartó erejét, a település vonzerejét.

A Fürdő utcában jelenleg nem megoldott a rendezett csapadékvíz elvezetés. Az útburkolat az utca kétharmadában, kiemelt szegéllyel kiépült. Tekintve, hogy itt üzemel a termálfürdő, a kemping és több szálláshely, étterem, kávézó, sőt a 2022-ben megnyílt szálloda, ez a településrész kiemelt turisztikai jelentőséggel bír, folyamatosan fejlődik, így feltétlenül szükséges a hiányzó csapadékvíz-elvezető infrastruktúra kiépítése. Egyidejűleg, két másik projektből megvalósul a Fürdő utca jelenleg kavicsolt szakaszán az útburkolat építés is.

A zárt csapadékvíz elvezető rendszer kiépítésére 22 445 870 Ft + ÁFA, azaz bruttó 28 506 255 Ft pályázati támogatás áll rendelkezésre.

A projekt másik részeként a település központjában lévő játszótér fejlesztését tervezzük a meglévő játszóeszközök elbontásával és a kondi park áttelepítésével. 13 új játszótéri eszközt helyezünk el, részben gumi, részben kavics ütéscsillapítással. A játszótér mellé 12 beállásos személygépkocsi parkolót építünk, amelyhez kapcsolódóan a Szent Mihály utcában forgalomszabályozási intézkedéseket is megvalósítunk. A parkoló építéssel egyidejűleg a Szent Mihály utcai járdaszakasz felújításra kerül.

A játszótér építésére 62 234 128 Ft + ÁFA azaz bruttó 79 037 342 Ft, a parkoló építésére 10 994 210 Ft + ÁFA azaz bruttó 13 962 647 Ft pályázati támogatás áll rendelkezésre. A járdafelújítást az Önkormányzat saját forrásból finanszírozza.

A csapadékvíz elvezető rendszer és a parkoló építése hatósági engedély köteles. A vízjogi létesítési engedélyt 2023. októberében, az útépítési engedélyt 2023. júniusában kaptuk kézhez.

Részletes infó…

Megosztás