Menü

Elindult a rendezési terv átfogó felülvizsgálata

2020. február 15.

A rendezési terv átfogó módosítására és új rendezési terv készítésére legutóbb 2007-ben került sor; – ennek eredményeként született meg a „község teljes közigazgatási területének” helyi építési szabályzatáról szóló 10/2007. (IX. 28.) önkormányzati rendelet, amely kisebb módosításokkal jelenleg is hatályban van.

Az eltelt több, mint egy évtized, a bekövetkezett társadalmi-, gazdasági-, és jogszabályi változások, a fejlesztési igények a rendezési terv átfogó módosítását indokolják.

A Képviselő-testület döntése következtében az átfogó felülvizsgálat megindult. Hegykő község településfejlesztési koncepciójának és településrendezési eszközeinek felülvizsgálata jelenleg előzetes tájékoztatási szakaszban van.

A településfejlesztéssel és településrendezéssel, a települési arculati kézikönyvvel és a településképi rendelettel összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 9/2017. (VI. 29.) önkormányzati rendeletben leírtak szerint Önkormányzatunk az érdekképviseleti-, a civil- és a gazdálkodó szervezeteken, valamint az egyházközségen túl biztosítani kívánja a lakosság tájékoztatását és részére a véleményezés lehetőségét is.

Kérjük, hogy amennyiben van, a településfejlesztési koncepció és a településrendezési eszközök készítéséhez kapcsolódó javaslatait, észrevételeit 2020. március 15-ig küldje meg írásban (9437 Hegykő, Iskola u. 1.), vagy elektronikus levélben (hivatal@hegyko.hu) Önkormányzatunk részére.

A jelenleg hatályos településrendezési eszközök honlapunkon ide kattintva, vagy az önkormányzati hivatali helyiségben tekinthetők meg.

Megosztás