Menü

Megközelítés

Hegykő Magyarország észak-nyugati részén Győr-Moson-Sopron megyében, a Fertő tótól délre, Soprontól 20-, Fertődtől 5 km-re található.

Közúton megközelíthető a Győrt Sopronnal összekötő 85-ös számú főútvonalról, amelytől északra, 2 km-re érhető el. Hegykő Győrtől 68 km, Budapesttől pedig 191 km távolságra található.

Vonattal a javasolt célállomás Sopron, majd autóbuszra ülve a Fertő-parti úton, Fertőd irányába közlekedő járatot kell választani. Kapuvár és Fertőszentmiklós megállókat – bár az InterCity járatok itt is megállnak – azért nem javasoljuk, mivel ezek távol esnek az autóbusz megállóhelyeitől.
Hegykő - Megközelítés
A vonattal és kerékpárral érkezők ugyanakkor választhatják a Hegykőtől csupán 8 km-re eső fertőszentmiklósi állomást is. Ebben az esetben Fertődön, majd Fertőszéplakon keresztül kell haladni a kerékpárúton. Ugyanígy, kerékpárosok figyelmébe ajánljuk a fertőszéplak-fertődi vasúti megállót Hegykőtől 4 km-re, amely Fertőszentmiklóst köti össze Béccsel, a Fertő tó keleti partján, ausztriai településeken át haladva.

Az autóbusszal érkezők figyelmét arra hívjuk fel, hogy a 85-ös főútvonalon közlekedő járatok általában nem kanyarodnak le a Fertő-parti útra, így átszállással kell kalkulálni.

A vonatok és autóbuszok indulási és érkezési időpontjait egyszerűen kikeresheti az aktuális menetrendeket tartalmazó www.menetrendek.hu oldalon.