Menü

Intézkedések Hegykő vendéglátóhelyein!

2020. március 23.

A koronavírus járvány terjedésével Hegykő legtöbb vendéglátóüzlete bezárt. A többi üzlet nyitvatartási idejét a Kormány naponta 15.00 óráig engedélyezte (Sport Büfé, Tó Vendéglő). Vannak olyan üzletek is, amelyek vendégtere ugyan zárva tart, de rendelésre készítenek és kiszállítanak ételt (Kerékbár, Party Pizzéria, Sport Büfé, Zsuga Presszó). Ezért Önkormányzatunk az élelmiszerboltok mellett, a működő vendéglátó üzletek üzemeltetőivel is egyeztetett a szükséges intézkedésekről.

Önkormányzatunk álláspontja, hogy mindenki kerülje azokat a közösségi helyeket, ahol elkerülhetetlen az érintkezés más emberekkel. Ilyen közösségi hely a vendéglő (kocsma) is. Amennyiben valaki mégis bemegy ilyen vendéglátóhelyre, a legfontosabb, hogy a többi vendég és az ott dolgozók biztonsága érdekében ne a pultnál, hanem az asztaloknál foglaljon helyet, lehetőleg minél távolabb a többi vendégtől.

A vendéglátóhelyek üzemeltetőit a higiéniai előírások fokozott betartására, a napi többszöri fertőtlenítésre, a kiszállításra kerülő étel megfelelő csomagolására is felhívtuk.

Megosztás