Tanösvény

A Fertő-tájon (beleértve a Fertőmelléki-dombsort, a keleti részek szikes pusztai területeit is), mintegy 300 madárfaj fordul elő. Az állatvilág mellett több tucatnyi védett növénytani értéke is van a tájnak. A gazdag élővilág, az itt élő „megőrző” szemléletű lakosság szelíd tájgazdálkodása, a megannyi történelmi és kultúrtörténeti érték miatt méltán nyerte el a határon átnyúló Fertő és a környező vidék az UNESCO Világörökség rangot a kultúrtáj kategóriában.

A „Nádak Útján” túraútvonal a hajdani kacsaúsztatótól (később lóusztató) indul. A 4 km hosszú ösvény, a Fertő-táj jellegzetes élővilágával ismerteti meg a túrázót, információs táblái segítségével. A Fertő déli partvidékén kirándulva, a túraútvonal végén egy újabb élménnyel gazdagohat az érdeklődő, ha a kilátótoronyból körültekint ezen a tájon. A Vasfüggöny Emlékhelyhez vezető utat gyalogosan, kerékpárral, és lóháton is végigjárhatjuk.

Hegykő község Önkormányzata és a Fertő-Hanság Nemzeti Park szeretettel várja a látogatókat, megannyi lehetőséget kínálva a terület megismerésére. Túravezetések, tanösvények, kiadványok, írott túrasegédletek, térképek stb… révén úgy a Fertő-táj, mint a Hanság és a Répce-menti területek felkeresésére kiváló lehetőség kínálkozik.

Hasznos volt a cikk? Ossza meg másokkal is!